- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ιδρυτικό Συνέδριο από μηδενική βάση, με όλους τους πολίτες. Όχι ‘συνδιάσκεψη κομμάτων και ιερατείων». Αυτή είναι «Η τελευταία προσπάθεια «να αναστήσουμε τη σοσιαλδημοκρατία με τις αρχές μας και με κανόνες». «Να μη χάσουμε ξανά το momentum, γιατί θα αφανιστούμε.»: Με αυτό το στίγμα, σαφώς διαφοροποιημένο από την πρόεδρο του κόμματός του κ. Φώφη Γεννηματά, προσεγγίζει ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το επικείμενο συνέδριο της Κεντροαριστεράς. Στρέφει μάλιστα τα βέλη του και στον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Βαγγέλη Βενιζέλο.
Λεπτομερέστερα, σε συνέντευξή του χτες Τρίτη στο «Σκάι», ο κ. Κωνσταντινόπουλος μεταξύ άλλων είπε:
· «Το αμέσως επόμενο διάστημα, πρέπει να γίνει η τελευταία προσπάθεια του χώρου της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και όλων όσων ανήκουμε σε αυτόν για να ανασυνταχθούμε και να δυναμώσουμε, ώστε να μην επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να αναβαπτισθεί καταλαμβάνοντας αυτόν τον πολιτικό χώρο.
· «Χαίρομαι ιδιαίτερα που – έστω και καθυστερημένα – η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλαξε θέσειις»
· «Χρειαζόμαστε ένα Ιδρυτικό Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες που εκφράζονται από το χώρο μας, από μηδενική βάση. Με ανοιχτό διάλογο, με τη συμμετοχή των μελών, των φίλων και της κοινωνίας. Στο Συνέδριο αυτό θα εκλεγούν τα προβλεπόμενα όργανα και ο χώρος μας θα μετασχηματισθεί σε ένα νέο κόμμα, μέσα από μία αξιόπιστη διαδικασία με αξιόπιστο αποτέλεσμα»
· «Πρώτα να μιλήσουμε για την πολιτική, να πραγματοποιήσουμε ένα Συνέδριο από μηδενική βάση, και ύστερα για τα πρόσωπα.
· «Προτείνω … το μοντέλο που ακολούθησε ο κ. Ρέντσι στην Ιταλική Κεντροαριστερά. Μετά από το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου κόμματος, να προχωρήσουμε στην εκλογή του επικεφαλής με κανόνες»
· «Δεν αποδέχομαι συνδιάσκεψη κορυφής – διεκδικώ την κινητοποίηση των πολιτών… Στοχεύουμε στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, ακόμη και αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, και κυρίως όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν»
· «Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας υπάρχει, και η χώρα μας τον χρειάζεται. Αν αποτύχουμε, δεν θα έχουμε καμία ουσία στο μέλλον και θα αφανιστούμε»
· «Ο κ. Βενιζέλος έκανε λάθος που δεν στήριξε και δεν συνέχισε την προσπάθεια της ‘Ελιάς’ και δεν πήρε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά από τις ευρωεκλογές. Χάθηκε το momentum, και με την υπονόμευση και την συνακόλουθη διάσπαση, πέσαμε στο 4,68%. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, και δεν πρέπει να τη χάσουμε ξαν».
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε επίσης σ’ ερωτήσεις για το ασφαλιστικό, τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπήρξε ανθυποψήφιος της κ. Γεννηματά στις περσινές εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.