- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχουν αποτεφρωτήρια»
Το Ποτάμι για το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει το σώμα του όπως επιθυμεί σε ζωή και θάνατο
Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει το σώμα του όπως αυτός επιθυμεί στη ζωή και το θάνατο, αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.
Και συνεχίζει ως εξής: «Κάτι για το οποίο δεν έχει λόγο ούτε το κράτος, ούτε η Εκκλησία. Το δικαίωμα αυτό πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστό και είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχουν αποτεφρωτήρια. Άλλο η κοινωνία, άλλο το ποίμνιο. Είναι ντροπή να καταφεύγουν πολίτες στη Βουλγαρία προκειμένου να γίνει σεβαστή η επιθυμία για αποτέφρωση.
Το Ποτάμι έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη να δοθεί αρωγή στην τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει τους κατάλληλους χώρους αποτέφρωσης νεκρών.
Χαιρετίσαμε τις αποφάσεις των κυρίων Καμίνη και Μπουτάρη να διαμορφώσουν παρόμοιους χώρους στους δήμους τους εντός του 2016. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη που αποφάσισε να προωθήσει τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης. Η απόφαση του τοπικού Μητροπολίτη να καλέσει τους κατοίκους της Πάτρας σε συγκέντρωση εναντίον του αποτεφρωτηρίου μας θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.