- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τον Φεβρουάριο ιδρύει πανευρωπαϊκό κίνημα ο Βαρουφάκης
Στόχος ο εκδημοκρατισμός της ΕΕ
Με στόχο τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «L' Espresso», ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ιδρύει πανευρωπαϊκό κίνημα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό θα γίνει τον Φεβρουάριο, ενώ επισημαίνει στη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη ότι θέλει να δείξει πως υπάρχει τρίτη επιλογή μεταξύ όσων επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικό κράτος και σε όσους αποδέχονται τις «αντιδημοκρατικές δομές» των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών.
Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ευτυχής με τα θετικά αποτελέσματα του αριστερού, αντιθεσμικού Podemos στις ισπανικές εκλογές και εκτιμά ότι, σε περίπτωση που το κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας εισέλθει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στους εταίρους του.
Κατά την άποψή του, τα «δρακόντεια» μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τη συμφωνία του καλοκαιριού είχαν μεταξύ άλλων ως στόχο να αποτραπεί μια νίκη του Podemos στην Ισπανία.
Για τον κεντροαριστερό Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι θα μπορούσε να είχε ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της Άγκελα Μέρκελ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Στη φωτιά της μάχης φαίνεται το πραγματικό θάρρος, όχι εκ των υστέρων», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.