- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παυλόπουλος: Λύση στο Παλαιστινιακό για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Ο Μαχμούντ Αμπάς επανέλαβε ότι η «ισραηλινή κατοχή» πρέπει να σταματήσει
Τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. «Σας υποδέχομαι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και ειλικρινούς φιλίας, που είναι παραδοσιακή και διαχρονική μεταξύ των λαών μας και έτσι θα διατηρηθεί», είπε ο κ. Παυλόπουλος στον κ. Αμπάς. Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «κρίσιμη» την περίοδο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες αφορούν όλο τον κόσμο καθώς αφορούν τους πρόσφυγες και την τρομοκρατία. «Το προσφυγικό θα το αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που ταιριάζει στον πολιτισμό μας, όπως και τους τρομοκράτες, προς τους οποίους είμαστε αποφασισμένοι και αμείλικτοι», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε ότι ο πόλεμος στην Συρία πρέπει να σταματήσει διότι είναι η πηγή του κακού.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι θέσεις της Ελλάδας για το παλαιστινιακό ζήτημα είναι γνωστές και διαχρονικές. «Δεν πρόκειται η Μέση Ανατολή να βρει την ειρήνη αν δεν λυθεί το παλαιστινιακό ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα πρόσθεσε ότι το παλαιστινιακό κράτος που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι ένα κράτος βιώσιμο και για να γίνει αυτό πρέπει να είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής αναφέρθηκε με τη σειρά του στις ιστορικά στενές σχέσεις που συνδέουν την ελληνική και την παλαιστινιακή πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα στάθηκε πάντα στο πλευρό μας σε όλα τα διεθνή φόρα».
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής τόνισε ακόμη ότι «η ισραηλινή κατοχή πρέπει να τελειώσει», υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσουν και όλα τα παρεμφερή προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν. Στις 14:30 ο κ. Αμπάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.