Πολιτικη & Οικονομια

Παρατείνεται κατά μία ώρα η ψηφοφορία στη ΝΔ εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής (εικόνες)

Ανά μία ώρα ψηφίζουν 40.000

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315695-623102.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Πάνω από 200.000 άτομα έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας ώρας για τη λήξη της διαδικασίας, δηλαδή έως τις 8 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν μαζικά και συγκινητικά σήμερα να τιμήσουν τη Δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν πρόεδρο και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Τραγάκης.

«Επειδή παρουσιάζεται το φαινόμενο να έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση μέχρι και αυτή την ώρα - σκεφτείτε ότι σχεδόν υπερβαίνουμε τις 200.000 ψηφισάντων - σκεφτόμαστε, εκτός του ότι θα τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, να δώσουμε και μια παράταση μιας ώρας για τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, αντί για τις 19:00 στις 20:00», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η ΚΕΦΕ είχε ανακοινώσει πως η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και χωρίς τεχνικά προβλήματα. «Καλούμε όλους τους νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία. Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ.

Σημειώνερται ότι η προσέλευση του κόσμου είναι ιδιαιτέρως αυξημένη δεδομένων των συνθηκών και του φιάσκου της προηγούμενης απόπειρας διεξαγωγής των εκλογών που έφερε δυσπιστία σε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ροή προσέλευσης αγγίζει τις 40.000 ανά ώρα, γεγονός που εξηγεί και τις μεγάλες ουρές που έχουν σχηματιστεί σε όλα σχεδόν τα 1.068 τμήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι υποψήφιοι, αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας να έχουν ψηφίσει το λιγότερο 320.000 πολίτες ενώ οι αισιόδοξες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό ακόμα και στους 400.000.

Σε μερικά από αυτά νωρίς το πρωί παρουσιάστηκε μικροπροβλήματα που σχετίζονταν με μέλη της εφορευτικής επιτροπής που δεν είχαν προσέλθει και όχι με το τεχνικό μέρος της διαδικασίας.

Πολλοί είναι είναι οι πολίτες που προσέρχονται στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τα εκλογικά τμήματα στα οποία μπορούν να ψηφίσουν.

image

image

image

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη διαδικασία εκλογής αρχηγού στη ΝΔ και τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τι δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε εικόνες και βίντεο από τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος ψήφισε στη Θεσσαλονίκη

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τι δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τι δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τι δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY