Πολιτικη & Οικονομια

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι λέει ο υπουργός για την τεκνοθεσία

Και τι το κάθε κόμμα στην Επιτροπή της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315320-622545.jpg
ΑΠΕ/ΜΠΕ Αλ. Μπαλτάς

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμους τίμια. Αν ήθελε την τεκνοθεσία θα το έλεγε ρητά. Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινωνία και η κυβέρνηση δεν θα το περνούσε αόριστα ή κρυμμένο σε μια διάταξη ενός νομοσχεδίου (ν/σ). Είναι σαφές ότι αυτό το ν/σ  δεν προβλέπει την υιοθεσία και αν νομίζετε ότι υπάρχει ανάγκη διευκρίνισης θα το κάνω».

Μ΄ αυτή τη δήλωση χτες Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει, κατά πάς πιθανότητα, σε ρητή απαγόρευση τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κατά τα άλλα, στην επεξεργασία του σχετικού ν/σ για το Σύμφωνο Συμβίωσης, η συζήτηση του οποίου επί της αρχής ολοκληρώθηκε χτες, συνέβησαν τα εξής:

· Το υπερψηφίζουν επί της αρχής ΣΥΡΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων

· Βασικά θετικοί εμφανίστηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τις διατάξεις που αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για άλλα άρθρα ζητώντας αλλαγές

· ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψηφίζουν αρνητικά σε όλα.

Οι διαφωνίες της αντιπολίτευσης αφορούν άσχετα θέματα που περιλήφτηκαν στο συγκεκριμένο ν/σ: τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, την απαλλαγή των κατηγορουμένων για παρακώλυση συγκοινωνιών εφόσον αυτή γίνεται για το κοινωνικό συμφέρον, καθώς και για την αρμοδιότητα που δίνεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου να ελέγχει πειθαρχικά δικαστές και εισαγγελείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ