- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο (Μιχελο) Γιαννάκης και ο Αϊ-Βασίλης
…ή αλλιώς, ένα ψυχογράφημα της σύγχρονης Ελλάδας
Aν δεν ακούσατε την τηλεοπτική παρέμβαση του πρώτου των πρώτων σε σταυρούς βουλευτή της Κρήτης, σας την μεταφέρω. Τέλειωσε τη σημερινή τοποθέτησή του λέγοντας ότι θα γράψει ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη ζητώντας του ο νέος Γραμματέας Εσόδων και ο διοικητής του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να είναι Έλληνες, ενώ ο ΑΔΜΗΕ να παραμείνει στο Δημόσιο.
Λογικό. Ή μάλλον φυσιο-λογικό, ή έστω ψυχο-λογικό. Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν μία υπερβατική και εσχατολογική θεώρηση του κόσμου, σύμφωνα με την οποία κάποια πανίσχυρη συνωμοσία εξυφαίνεται εναντίον της χώρας μας από τους Αμερικάνους, τους Ευρωπαίους και τους σιωνιστές. Απέναντι σε αυτά τα μεγέθη, μόνον μία υπέρτερη δύναμη μπορεί να μας σώσει, π.χ. η πίστη στην ανωτερότητα του έθνους, το ξανθό γένος (αυτό μας ψιλοτελείωσε), ο Θεός, ή έστω ο Άγιος Παΐσιος. Εμείς είμαστε απολύτως αθώοι για τα χάλια μας και φυσικά πλήρως αδύναμοι να αναλάβουμε το κόστος των αναγκαίων και σωστών ενεργειών για να έρθουμε στα ίσα μας. Μπορούμε (και πρέπει) να συνταξιοδοτούμε τους μισούς Έλληνες στα πενήντα, επιβάλλεται να αφήνουμε τον εθνικό πλούτο να ρημάζει (ολυμπιακά ακίνητα και Ελληνικό), χρειάζεται να τοποθετούμε δύο διοικητές σε κάθε οργανισμό (μεγάλε Σπίρτζη) και είναι πρέπον να μην ξέρουμε ακόμη πόσους δημόσιους οργανισμούς έχουμε. Οικονομία όμως δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε. Ούτε να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε με ζήλο.
Ε, σε αυτή την ατμόσφαιρα το μόνο που μας σώζει είναι ο Αϊ-Βασίλης, ή ο επόμενος λαοπλάνος που θα μας υποσχεθεί επιστροφή στο 2008, χωρίς εμείς να σφίξουμε το ζωνάρι.
Θέλουμε το γιατρό (μην ξεχνάμε ότι ο Μιχελογιαννάκης είναι ιατρός σπουδαγμένος στην Ιταλία) που θα μας υποσχεθεί ότι θα έχουμε κοιλιακούς φέτες το καλοκαίρι χωρίς δίαιτα και χωρίς γυμναστική. Μας αξίζει ο πρωθυπουργός που θα μας υποσχεθεί ότι λεφτά υπάρχουν, ότι η ανάπτυξη έρχεται με Ζάππεια και ότι τα μνημόνια σκίζονται (σαν τα καλσόν) εύκολα.
Αγαπητέ γιατρέ, με συγχωρείς που ξόδεψα 300 λέξεις για να αναλύσω την κοσμοθεωρία του Έλληνα. Εσύ το είπες με δύο φράσεις. Απλά ήθελα να κοινωνήσω τη σκέψη σου σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν το επίπεδό της. Καλή δύναμη σε όλους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.