Πολιτικη & Οικονομια

Ο (Μιχελο) Γιαννάκης και ο Αϊ-Βασίλης

…ή αλλιώς, ένα ψυχογράφημα της σύγχρονης Ελλάδας

102206-718213.jpg
Ιστορικός Του Παρόντος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315283-233400.jpg

Aν δεν ακούσατε την τηλεοπτική παρέμβαση του πρώτου των πρώτων σε σταυρούς βουλευτή της Κρήτης, σας την μεταφέρω. Τέλειωσε τη σημερινή τοποθέτησή του λέγοντας ότι θα γράψει ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη ζητώντας του ο νέος Γραμματέας Εσόδων και ο διοικητής του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να είναι Έλληνες, ενώ ο ΑΔΜΗΕ να παραμείνει στο Δημόσιο.

Λογικό. Ή μάλλον φυσιο-λογικό, ή έστω ψυχο-λογικό. Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν μία υπερβατική και εσχατολογική θεώρηση του κόσμου, σύμφωνα με την οποία κάποια πανίσχυρη συνωμοσία εξυφαίνεται εναντίον της χώρας μας από τους Αμερικάνους, τους Ευρωπαίους και τους σιωνιστές. Απέναντι σε αυτά τα μεγέθη, μόνον μία υπέρτερη δύναμη μπορεί να μας σώσει, π.χ. η πίστη στην ανωτερότητα του έθνους, το ξανθό γένος (αυτό μας ψιλοτελείωσε), ο Θεός, ή έστω ο Άγιος Παΐσιος. Εμείς είμαστε απολύτως αθώοι για τα χάλια μας και φυσικά πλήρως αδύναμοι να αναλάβουμε το κόστος των αναγκαίων και σωστών ενεργειών για να έρθουμε στα ίσα μας. Μπορούμε (και πρέπει) να συνταξιοδοτούμε τους μισούς Έλληνες στα πενήντα, επιβάλλεται να αφήνουμε τον εθνικό πλούτο να ρημάζει (ολυμπιακά ακίνητα και Ελληνικό), χρειάζεται να τοποθετούμε δύο διοικητές σε κάθε οργανισμό (μεγάλε Σπίρτζη) και είναι πρέπον να μην ξέρουμε ακόμη πόσους δημόσιους οργανισμούς έχουμε. Οικονομία όμως δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε. Ούτε να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε με ζήλο.

Ε, σε αυτή την ατμόσφαιρα το μόνο που μας σώζει είναι ο Αϊ-Βασίλης, ή ο επόμενος λαοπλάνος που θα μας υποσχεθεί επιστροφή στο 2008, χωρίς εμείς να σφίξουμε το ζωνάρι.

Θέλουμε το γιατρό (μην ξεχνάμε ότι ο Μιχελογιαννάκης είναι ιατρός σπουδαγμένος στην Ιταλία) που θα μας υποσχεθεί ότι θα έχουμε κοιλιακούς φέτες το καλοκαίρι χωρίς δίαιτα και χωρίς γυμναστική. Μας αξίζει ο πρωθυπουργός που θα μας υποσχεθεί ότι λεφτά υπάρχουν, ότι η ανάπτυξη έρχεται με Ζάππεια και ότι τα μνημόνια σκίζονται (σαν τα καλσόν) εύκολα.

Αγαπητέ γιατρέ, με συγχωρείς που ξόδεψα 300 λέξεις για να αναλύσω την κοσμοθεωρία του Έλληνα. Εσύ το είπες με δύο φράσεις. Απλά ήθελα να κοινωνήσω τη σκέψη σου σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν το επίπεδό της. Καλή δύναμη σε όλους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ