- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κόκκινη γραμμή 417
Πήγε ο Κώστας Καραμανλής την περασμένη εβδομάδα σε συγκέντρωση βουλευτών σε ταβέρνα και σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου!
- Το σενάριο είναι το εξής: Είναι θέμα εβδομάδων η δημοσιοποίηση σχεδίου αναλογικότερης αναλογικής –με την έγκριση και του Αντώνη Σαμαρά–, με μειωμένο μπόνους 20 εδρών για το πρώτο κόμμα.
- Στόχος να γίνει διαβούλευση, να μπει στη συζήτηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, που όμως συζητά μόνο απλή αναλογική.
- Κουβέλης και Βενιζέλος είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την απλή αναλογική, αλλά ακούμε ότι το σκέφτεται και ο πρωθυπουργός, με «κόκκινη γραμμή» όμως το όριο 3% για είσοδο κόμματος στη Βουλή.
- Υπάρχουν και οι αντιρρησίες στο Μαξίμου, όπως ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, που θεωρεί ότι με την απλή αναλογική θα ευνοηθεί ακόμα περισσότερο η Χρυσή Αυγή.
- Νέο κύμα «γαλάζιων» επιθέσεων προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Ο νέος αγαπημένος της διαπλοκής» ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία».
- Τον κατηγορούν ότι ο διευθυντής του γραφείου του στο Σύνταγμα είναι έμπιστος του Μιχ. Χρυσοχοίδη, ενώ άλλοι στενοί συνεργάτες του ήταν φίλοι της Άννας Διαμαντοπούλου. Τέτοια... εγκλήματα!
- Ο δολοφόνος με το ήπιο και αγγελικό πρόσωπο: ο χαρακτηρισμός της ΔΑΚΕ ΟΣΕ για το «δικό τους» υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
- Και όχι μόνο. Κάποιοι μέσα στη ΝΔ τον χαρακτηρίζουν υπουργό Υπανάπτυξης και άλλοι υπουργό Ανακοινώσεων. Άρχισε το πριόνισμα;
- Την άμεση κατάρτιση προγράμματος με ορίζοντα τετραετίας, με στόχευση την καθημερινότητα του πολίτη, προτείνει ο Δημ. Παπαδημούλης. Μα δεν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει;
- «Οι επίορκοι υπάλληλοι δεν μπορούν να καλυφθούν από συναδέλφους τους εάν δεν το θέλει ο υπουργός» υποστηρίζει η αναπλ. πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού. Πολύ βολική θεωρία για τους «συναδέλφους».
- Πήγε ο Κώστας Καραμανλής την περασμένη εβδομάδα σε συγκέντρωση βουλευτών σε ταβέρνα και σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου! Τέτοια ανασφάλεια...
- Άστεγος πολιτικά στη Γερμανία ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, αναζητά πολιτικό «σπίτι» στην Ελλάδα. Κάποιοι μιλούν για ένταξή του στη ΝΔ.
- Ο νόμος για το φορολογικό αλλάζει φέτος για όγδοη φορά και ο νόμος για τα αυθαίρετα τροποποιείται για δέκατη. Που είναι οι «κόκκινες γραμμές»;
- Γερμανικό περιοδικό «Focus»: Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Ζεχόφερ, κατά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές. Καλώς ήλθε στο κλαμπ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
«Σε όλη την Ευρώπη έχουμε υψηλή φορολογία στα καύσιμα, εμείς ως Ελλάδα είμαστε περίπου στη μέση»
Πότε θα πάρουν τα χρήματα των συντάξεών τους
Τι ώρα θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ
Το σχόλιο του βουλευτή στην ανάρτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.