- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Financial Times: Η ΕΕ απειλεί την Ελλάδα με αποκλεισμό από τη Σένγκεν
Αν δεν βελτιώσει τους συνοριακούς της ελέγχους και δεν αναχαιτίσει το κύμα μεταναστών
Αν η Ελλάδα δεν βελτιώσει, εντατικοποιήσει και αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορά της, καθώς και να αναχαιτίσει και συγκρατήσει από την υπόλοιπη ΕΕ αυτό το τεράστιο κύμα μεταναστών, απειλείται από την ΕΕ με αποκλεισμό από την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων στην περιοχή των χωρών Σένγκεν.
Αυτό μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, η οποία αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι η απειλή-προειδοποίηση έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn, του οποίου η χώρα έχει την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.
Μάλιστα, η εφημερίδα προχωρά το ρεπορτάζ της ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των 28 χωρών-μελών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αναμένεται πως θα ζητηθεί από τη χώρα μας να λάβει κι άλλα μέτρα για τον έλεγχο της ροής προσφύγων προς την Ευρώπη, να βελτιώσει τον τρόπο καταγραφής τους και να σημειώσει πρόοδο στη συνεργασία της με την ΕΕ.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί επίσης για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά όπου φτάνουν οι μετανάστες από την Τουρκία.
Αυτός δε, που φέρεται να είναι ο πιο πιεστικός προς την Ελλάδα είναι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico ο οποίος ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε προτείνει την αποβολή της Ελλάδας από τις χώρες Σένγκεν. «Δεν μπορούμε έτσι απλά να ανεχόμαστε ένα κράτος-μέλος που έχει ανοιχτά παραιτηθεί από τη διασφάλιση των συνόρων των χωρών Σένγκεν» είχε πει κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη σλοβακική βουλή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.