Πολιτικη & Οικονομια

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας σπεκουλάρει στο πρόβλημα της ΝΔ

Ας μην ελπίζει, ο Πλακιωτάκης δεν παίρνει αποφάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300866-228039.jpg

Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το ασφαλιστικό, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν παίρνει αποφάσεις. Μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος στο κόμμα, αποφάσεις παίρνει μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Αυτό είναι το "ζουμί"  από τη δήλωση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα απόγευμα Πέμπτης, για το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, μέσω του οποίου ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πετύχει συναίνεση της αντιπολίτευσης στο ασφαλιστικό.  

Ολόκληρη η  δήλωση Μητσοτάκη:

«Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού "Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν".

Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο, με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές.

Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού.

Αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε βεβαίως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές.

Το ασφαλιστικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα μηνών και πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη.

Η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση διά του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι να εκλέξει επόμενο αρχηγό η Νέα Δημοκρατία, τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης
Ο Ζαχαριάδης απαντά στον Πολάκη: Αν δεν είχαμε δεχτεί την υποκριτική συγγνώμη σου, δεν θα είχαμε την εκλογική κατάρρευση

«Παύλο λίγο σεμνά, δες και τις δικές σου ευθύνες σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε», γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης στο Χ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.