- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τσίπρας: Να σταματήσει «η ανθρωποθυσία στο Αιγαίο» (video)
«Ταξίδι στην ελπίδα» η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων παρουσία των Σουλτς - Αβραμόπουλου
«Ταξίδι στην ελπίδα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και του Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη να σταματήσει «η ανθρωποθυσία στο Αιγαίο που ντροπιάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», Για το Λουξεμβούργο αναχώρησαν 30 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε.
«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι 30 μπροστά στους χιλιάδες πρόσφυγες, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Επιδιώκουμε, όμως, αυτή η σταγόνα να γίνει ρυάκι και το ρυάκι ποτάμι ανθρωπιάς και κοινής ευθύνης», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.
Σημείωσε τέλος ότι η χώρα μας δεν είναι η πόρτα εισόδου των προσφυγικών ροών, αλλά μέρος του διαδρόμου. «Η πόρτα εισόδου είναι η Τουρκία γι' αυτό η πιο αποτελεσματική λύση προϋποθέτει τη συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία, ώστε η διαδικασίας της μετεγκατάστασης να ξεκινά από τις τουρκικές αρχές και όχι από τα ελληνικά νησιά, ώστε να σταματήσει αυτό το καθημερινό ρίσκο των προσφύγων στη θάλασσα του Αιγαίου», είπε.
Για ανάγκη συνεργασίας των ευρωπαϊκών λαών για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Το πρόγραμμα Μετεγκατάστασης της Ε.Ε., αφορά τη μεταφορά ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας (ασύλου και επικουρικής προστασίας) από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάποιο άλλο. Είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης που έχει στόχο την πιο δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο.
Στο μεταξύ, στις 09:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.