- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Exo i xenoi
O Άγγελος Τσέκερης και ο Γιώργος Κυρίτσης αποκαλύπτουν το δόλιο σχέδιο αφελληνισμού του ΙΚΑ
Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγεί ιθαγένεια σε μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα πάνω από μια πενταετία.
Όπως επισημαίνουν εθνικές και πατριωτικές οργανώσεις, το μέτρο θα οδηγήσει σε αφελληνισμό πατροπαράδοτων θεσμών, όπως το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ και οι καποδιστριακοί δήμοι, των οποίων η φυλετική καθαρότητα διατηρείται αμετάβλητη από την αρχαιότητα. Επισημαίνουν δε τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως η Αυστραλία, όπου την ιθαγένεια αποκτούν μόνο όσοι διαθέτουν μάρσιπο, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η τρισχιλιετής εθνική παράδοση της χώρας, ενώ τα ελληνόπουλα που γεννιούνται εκεί απελαύνονται από τη χώρα με βάρκες μόλις κλείσουν τα 18 τους.
Στην ανησυχία συντελούν και οι επιδόσεις της πατρίδας μας στις παγκόσμιες στατιστικές, η οποίες την καθιστούν χώρα πρότυπο για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Οι αιτιάσεις για τον επικείμενο αφελληνισμό μετριάζονται από την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου στους απόδημους, ούτως ώστε για το ωράριο των καταστημάτων του κέντρου να αποφασίζει ο ελληνισμός της Μινεσότας. Σε ίντσες.
Η κυβέρνηση καθησυχάζει τις αντιδράσεις, δηλώνοντας ότι η ελληνική ιθαγένεια θα χορηγείται μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι περάσουν σχετικές εξετάσεις στην ελληνική ιστορία, το τσάμικο, τη Σουπερλίγκα και την ύλη των μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών. Ταυτόχρονα διευκρινίζεται ότι το μέτρο δεν θα ισχύσει για τα πλοία του εμπορικού μας στόλου, τα οποία θα διατηρήσουν υποχρεωτικά την παναμέζικη και τη λιβεριανή ιθαγένεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.