- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Grande homophobia
Μπορούν να φιληθούν δύο γκέι σ’ ένα μπαρ; Αμέ, αρκεί να είναι στρέιτ το μαγαζί. Αν είναι gay (φτου) friendly κινδυνεύουν να τους πετάξουν έξω. Συνέβη στις 2 Ιανουαρίου στο Γκάζι. Η «Μεγάλη Κυρία» αποδείχτηκε μεγάλη ομοφοβική, διώχνοντας ένα γκέι ζευγάρι επειδή φιλήθηκε.
Μπορούν να φιληθούν δύο γκέι σ’ ένα μπαρ; Αμέ, αρκεί να είναι στρέιτ το μαγαζί. Αν είναι gay (φτου) friendly κινδυνεύουν να τους πετάξουν έξω. Συνέβη στις 2 Ιανουαρίου στο Γκάζι. Η «Μεγάλη Κυρία» αποδείχτηκε μεγάλη ομοφοβική, διώχνοντας ένα γκέι ζευγάρι επειδή φιλήθηκε.
Το πρωτότυπο δεν είναι ότι συνέβη (παρόμοιες ομοφοβικές λογοκρισίες είχαμε στον παλιό Αρχάγγελο, στο Bee και σε άλλα gay –φτου– friendly μαγαζιά), αλλά ότι αυτή τη φορά οι θιγόμενοι αντέδρασαν και η είδηση δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Το γκέι ζευγάρι το κατήγγειλε κι αμέσως φτιάχτηκε σελίδα στο Facebook (ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ) με πάνω από 1.000 μέλη, που έκραζαν τις ιδιοκτήτριες για την ομοφοβική στάση τους. Το μπαρ εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο μιλά για «ψευδή και διαστρεβλωμένα γεγονότα» και ότι οι «συγκεκριμένοι πελάτες ξεπέρασαν τα όρια της ευπρέπειας [...] αφού δεν αρκέστηκαν σε ένα απλό και τρυφερό φιλί, όπως ψευδώς ισχυρίζονται, αλλά προχώρησαν σε χυδαία και ανάρμοστη συμπεριφορά».
Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οργανώθηκε διαμαρτυρία έξω από το μπαρ στην οδό Περσεφόνης, με περίπου 100 άτομα που διεκδικούσαν το δικαίωμα να είμαστε ο εαυτός μας σε όλους τους χώρους, γκέι και στρέιτ. Προς το τέλος της διαμαρτυρίας βγήκε η ιδιοκτήτρια και πρότεινε να κεράσει τους διαδηλωτές για να δουν τι όμορφο κλίμα επικρατεί στο μαγαζί. Αφού δήλωσε και η ίδια ομοφυλόφιλη πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία της πελατείας του μπαρ της είναι γκέι, ότι αγαπά τους γκέι και ότι το ζευγάρι τσιτσιδώθηκε κι έκανε μεγάλες χυδαιότητες, αλλά κι ότι ήταν πληρωμένο από άλλο κέντρο για να της κάνει ζημιά.
Από ευπρέπεια αντέδρασε, λοιπόν. Μόνο που η ευπρέπεια έχει πάντα άλλο πήχη όταν αφορά γκέι ζευγάρια – αλλά αυτό μην το πείτε ομοφοβία, α πα πα, κανείς δεν είναι ομοφοβικός, οι άλλοι είναι πούστηδες. Όπως όλοι ξέρουν, εμείς οι γκέι κάνουμε σεξ όλη μέρα ασταμάτητα. Γι’ αυτό και στα μπαρ που πάμε βγάζουμε τα ρούχα μας και μπαλαμουτιαζόμαστε, με κίνδυνο ν’ αφήσουμε έγκυο τον ανυποψίαστο διπλανό μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται «συστάσεις» σε γκέι ζευγάρια να μη φιλιούνται ή να μην αγκαλιάζονται, πάντα με τη δικαιολογία ότι «δεν είναι τέτοιο μαγαζί», ότι «ούτε τα στρέιτ ζευγάρια τ’ αφήνουμε» (εδώ γελάμε) ή έτσι, χωρίς καμία δικαιολογία. Το αστείο είναι ότι τέτοια ομοφοβικά σχόλια ακούγονται μόνο σε gay –φτου– friendly μαγαζιά, ποτέ σε στρέιτ!
Η ομοφοβία των ιδιοκτητών πατά πάνω στη δική μας ντροπή. Ας την πιστέψουμε λοιπόν τη «Μεγάλη Κυρία» ότι όλα αυτά είναι παρεξήγηση ή σατανική σκευωρία (από κίναιδους Eβραίους αναρχοκομμουνιστάς μάλλον;). Ας δούμε την επόμενη φορά που θα φιληθούν δύο γκέι άντρες ή γυναίκες στο μαγαζί της πόση αγάπη νιώθει για τους γκέι.
Σήμερα Πέμπτη, στις 20.30, η ΟΛΚΕ κόβει τη βασιλόπιτά της με φλουρί-δώρο στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια).
Αύριο Παρασκευή 15/1 βουρ στην αρκουδόπιτα: οι αρκούδοι κόβουν την πίτα στο BIG. Δώρο έκπληξη από το φλουρί. Αφού θα ’στε στη γειτονιά περάστε από το Fou για ν’ απολαύσετε ένα μοναδικό ντραγκ σόου με αρκούδες: Οι Ιταλίδες Les Bearles εμφανίζονται ζωντανά, με μποά και τρίχες ασορτί, από 23.30.
Την Κυριακή 17/1 το Mybar γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά του και κερνάει: όλα τα ποτά μόνο 2 ευρώ για δύο ώρες (9-11 μ.μ.). Καλεσμένοι-έκπληξη και δώρα για όλους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.