Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 403

Τι έγινε πάλι; Χαμός με τις κόκκινες γραμμές παντού. Κόκκινη γραμμή η παραμονή μας στο ευρώ, λέει η κυβέρνηση

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 403
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25420-56287.jpg

Καλώς σας βρήκαμε! Τι έγινε πάλι; Χαμός με τις κόκκινες γραμμές παντού. Κόκκινη γραμμή η παραμονή μας στο ευρώ, λέει η κυβέρνηση, κόκκινες γραμμές από ένστολους, απόστρατους, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς. Περάσαμε... γραμμή!


Δεν μιλιούνται, λέει, μεταξύ τους οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Τέτοια ομόνοια!


Τελικά τι ωφελεί η επιμήκυνση; Ο Γιώργος Προκοπάκης υπολογίζει ότι τα δύο χρόνια παραπάνω που ζητάμε, θα φορτώσουν τη χώρα με πρόσθετο χρέος ύψους 10% του ΑΕΠ. Μήπως να το ξανασκεφτούμε;


Ο Ευ. Βενιζέλος «απειλεί» να μπει ενεργά στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος...

...αλλά χωρίς τον Α. Σαμαρά πρωθυπουργό, λέει ένα από τα σενάρια.


Ε, λοιπόν, το σενάριο αυτό συζητήθηκε και πριν από τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης. Μάλιστα για κυβέρνηση χωρίς Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία είχε κάνει λόγο στις διαβουλεύσεις και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Τότε είχε τελικά απορριφτεί. Κρατήστε όμως τούτο: ο Κ. Παπούλιας παρασημοφόρησε πριν από λίγα 24ωρα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο. Γιατί τώρα;


Συνεχίζει τις ανακρίσεις ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, με αφορμή τη δήλωση του Παν. Ρουμελιώτη –πρώην στελέχους του ΔΝΤ– ότι ήταν γνωστό τοις πάσι ότι το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας δεν βγαίνει.


Η ιδιομορφία της υπόθεσης είναι πως η διαδικασία στηρίζεται όχι σε γεγονότα, αλλά σε μια δήλωση. Που σημαίνει πως ο φάκελος τελικά μπορεί να είναι φτωχός σε στοιχεία, θα προωθηθεί όμως στη Βουλή.


Οπότε, συζήτηση για το μνημόνιο θα γίνει στη Βουλή, θέλει-δεν θέλει η κυβέρνηση. Ελήφθη το μήνυμα;


Επιστολές από τον Ανδρέα Λοβέρδο λαμβάνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για συμπόρευση με τον πρώην υπουργό Υγείας. Προς τα πού;


Προσωπικές παρεμβάσεις έκανε ο Ευ. Βενιζέλος στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης για τη δέουσα προβολή της εκδήλωσης στις 3 Σεπτεμβρίου. Φύλαγε τα ρούχα σου...


Μελέτη «βιωσιμότητας» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έγινε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο κατακαλόκαιρο. Το συμπέρασμα; Η ΔΗΜΑΡ αντέχει, το ΠΑΣΟΚ πάει κατά διαόλου.


«Αντάρτης» και ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος εκπρόσωπος της ΝΔ και νυν βουλευτής Επικρατείας, Γιάννης Μιχελάκης;


Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και τώρα ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος πάει και αυτός για ίδρυση νέου κόμματος. Άλλος;


Γραμματέας της ΝΔ μέχρι το Συνέδριο του κόμματος θα είναι, λένε, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Μετά θα είναι η σειρά της ΟΝΝΕΔ.


Κάποιοι από τώρα ψιθυρίζουν το όνομα του σημερινού γραμματέα της οργάνωσης νεολαίας, Α. Παπαμιμίκου. Σιγά, βρε παιδιά! Ας χαρεί λίγο την εκλογή του ο νέος γραμματέας!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ