- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα tweets του Forrest Gump 400: Μέλος του συλλόγου για τη διά νόμου μείωση της ποσότητας "cake" και την παράλληλη αύξηση της ποσότητας "cup" στα "Cupcakes"
Ο τέως υφυπουργός Νικολόπουλος, που είχε το κληρονομικό χάρισμα να προβλέπει τη στάση της κυβέρνησης πριν αυτή συμβεί, αποκαλύπτει:

● Αλλαγή εργασιακών συνθηκών λέγεται αυτό το πράγμα που σε κάνει να λες «τι τυχερός που είμαι να δουλεύω ενώ οι άλλοι είναι άνεργοι…», την ίδια χρονική περίοδο που πριν μερικά χρόνια έλεγες «τι τυχερός που είμαι να κάνω διακοπές ενώ οι άλλοι δουλεύουν με καύσωνα στην Αθήνα….»
● Πιστωτική κρίση: Το να μη σου δανείζει κανένας λεφτά, γιατί ξέρουν ότι είσαι τόσο άχρηστος που θα τα φας όλα σε επιδόματα υπαλλήλων της Βουλής.
● Και μια που ήρθε η κουβέντα στους υπαλλήλους της Βουλής: Εκείνοι που δεν τολμάνε να φέρουν αντίρρηση και να κόψουν προνόμια από αυτούς που οι ίδιοι προσέλαβαν, είναι οι ίδιοι πολιτικοί ογκόλιθοι που κατά τα άλλα κατηγορούν ο ένας τον άλλον για δουλικότητα και για έλλειψη δυναμισμού απέναντι στην Τρόικα, έτσι;
● Κι όμως, σε κάποιους πολιτισμούς του Αμαζονίου, έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο: Εκθέτεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα τους ανθρώπους στην έλλειψη ηλεκτρισμού κι εκείνοι σιγά-σιγά αλλάζουν γνώμη και αρχίζουν να εναντιώνονται στις αποκρατικοποιήσεις!
● Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσει κι εδώ ο Φωτόπουλος;
● Το άκρον άωτον της ατυχίας: Το να προσπαθείς να διακρίνεις τη «μύτη» και τα φίνα αρώματα ενός κρασιού, ενώ όλοι οι γύρω σου έχουν αλειφτεί με μνημειώδεις ποσότητες αντικουνουπικού.
● Σε ένα παράλληλο σύμπαν, υπάρχουν παιδάκια που περπατάνε ώρες προκειμένου να πάνε σχολείο, ώστε να μάθουν γράμματα, να γίνουν υποψήφιοι ενός κόμματος, να βγουν βουλευτές και να πάρουν τελικά ένα βουλευτικό αυτοκίνητο.
● Ναι, αυτό το παράλληλο σύμπαν λέγεται «μυαλό του Άδωνι Γεωργιάδη». Και σύμφωνα με τη λογική του, οι Έλληνες βουλευτές προέρχονται από εκείνες τις μη προνομιούχες ομάδες πληθυσμού που, αντίθετα με τους ψηφοφόρους τους, δεν διαθέτουν δικό τους αυτοκίνητο…
● …με αποτέλεσμα, αν δεν πάρουν το βουλευτικό Lexus που δικαιούνται, να είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να ξεφτιλίζονται.
● Εναλλακτοζώδιο: Το τρίτο ζώδιο που για κάποιο μεταφυσικό λόγο ταυτίζεσαι και επιλέγεις να το διαβάσεις, όταν έχεις απογοητευθεί και από τις προβλέψεις του κανονικού ζωδίου και από τις προβλέψεις του ωροσκόπου.
● Παρεμπιπτόντως, έχει γίνει κάποια ειδική νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, πρέπει να υπάρχει ειδική ποσόστωση από «Βαγγέληδες» στο επάγγελμα του περιπλανώμενου πωλητή καρπουζιών;
● Εποχή των αποκρατικοποιήσεων ονομάζεται η χρονική εκείνη περίοδος κατά την οποία όλοι τσακώνονται για το αν πρέπει να πουληθεί κάτι, χωρίς να έχει βρεθεί καν αγοραστής.
● Τέλος, εποχή των αποκρατικοποιήσεων ονομάζεται η χρονική εκείνη περίοδος κατά την οποία στελεχώνονται επιτροπές «ειδικού σκοπού», για να χειριστούν το θέμα με πιθανούς επενδυτές.
● Άλλωστε η δημιουργία τέτοιων επιτροπών αποτελεί κατά βάθος τον πραγματικό λόγο που επανέρχεται κάθε τόσο το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
● Μάλιστα, αποτελεί πλέον κάτι σαν έθιμο η πρώτη τέτοια επιτροπή να αναλαμβάνει την πώληση του Ελληνικού.
● Πιθανότατα επιλέγεται το «Ελληνικό» όχι τυχαία, αλλά σαν ελάχιστος φόρος τιμής στην «ελληνικότητα» της διαδικασίας.
● Extra Bonus: Αυτή τη φορά, προκειμένου να ανταμειφθεί το κοινό για την υπομονή του και για την ανοχή του, επιστρατεύθηκε για μια έκτακτη συμμετοχή ο Κώστας Καραμανλής!
● Ο οποίος διασκέδασε τους θεατές με το σπαρταριστό μονόλογό του με τίτλο «Πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες!»
● Κανονικά, αντί να αγανακτούν όλοι αυτοί οι επώνυμοι εκδότες ενόψει της έλευσης Γερμανών εφοριακών στην Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζουν που με μια απλή κίνηση θα μεταμορφωθούν από μεγαλο-οφειλέτες σε αντιστασιακούς, χωρίς να χρειαστεί καν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους;
● Ραπτομηχανή: Μια μηχανή που έχει προγραμματιστεί να παράγει τραγούδια της μουσικής Ραπ.
Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας
Συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, επιφορτισμένος με το καθήκον να κρατάει ψηλά την ντουντούκα του Νίκου Φωτόπουλου.
Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…
«Τσιμενταγωτό»: Το οικογενειακό παγωτό που έχει μείνει για καιρό σε πολύ δυνατή κατάψυξη, ώστε να μετατραπεί σε συμπαγή στερεή μάζα που χρειάζεται ξεπάγωμα πριν μπορέσει να βυθιστεί κουτάλι μέσα του για να φαγωθεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.