- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Προδημοσίευση: Η φοβερή τροπή των πραγμάτων
Το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου
Το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου "Η φοβερή τροπή των πραγμάτων" κυκλοφορεί από την Athens Voice Books.
«Σ’ αυτόν τον τόμο βρίσκονται μερικά από τα πολιτικά άρθρα που έγραψα τα τελευταία τρία χρόνια περιγράφοντας μια λίγο-πολύ σταθερή επικαιρότητα και εκφράζοντας μια σειρά πολιτικές θέσεις σχετικά με τα κοινωνικά κινήματα, τις διεθνείς σχέσεις, την Aριστερά, τον πλουραλισμό και την πολυπολιτισμικότητα, την οικονομική και θεσμική κρίση στη χώρα μας. Είχαν προηγηθεί άρθρα σχετικά με τον νεοπλουτισμό, τον βαθύ επαρχιωτισμό και την παθολογία της ελληνικής κοινωνίας πριν από το 2008-2009, για το πώς πιστεύω ότι φτάσαμε ως εδώ, το πώς όλα ήταν αναμενόμενα και αναπόφευκτα. Λείπουν επίσης τα άρθρα γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελούν το κύριο γνωστικό μου αντικείμενο –αυτή την εποχή μάς απασχολεί περισσότερο ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη παρά η αμερικανική πολιτική στον κόσμο.
Εδώ γίνεται λόγος λοιπόν για το πολιτικό μας ήθος, για την επιλεκτική μας νομιμότητα, για τα πολιτικά και κοινωνικά μας ατυχήματα, για την αθέτηση της ευρωπαϊκής υπόσχεσης, για τον αριστερό συντηρητισμό και για τα εμπόδια στην πορεία προς τη νεωτερικότητα. Ο κάθε αναγνώστης διαβάζει διαφορετικά αυτά τα κείμενα: η δική μου πρόθεση πάντως είναι η αφύπνιση και η πολιτική μας ωρίμανση· η παρουσίαση ενός εναλλακτικού τρόπου πρόσληψης της πραγματικότητας που παραμένει γεμάτη συναρπαστικές ευκαιρίες και περιπέτειες».
Το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου "Η φοβερή τροπή των πραγμάτων" κυκλοφορεί από την Athens Voice Books.
Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη - Κεντρικό κτήριο.
Για το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου "Η φοβερή τροπή των πραγμάτων" και το βιβλίο του Στράτου Φαναρά "Η πικρή ιστορία της Α" θα μιλήσουν οι Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. υπουργός, Γιάννης Βούλγαρης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Προκόπης Δούκας. (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, 210 3671.000)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.