Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 376

Μέλος του συλλόγου υπέρ της ποινικοποίησης της χρήσης «Μαμαλάκειων» υποκοριστικών στις λέξεις «νούμερο», «τιμή» και «χρώμα» από τις πωλήτριες των καταστημάτων ρούχων

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 376
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19416-42981.jpg

Η ΕΠΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

n

Η χοροεσπερίδα του τοπικού συλλόγου σημείωσε εξαιρετική επιτυχία...

Οι δήμαρχοι του νομού Αργολίδας ποζάρουν κατά τη διάρκεια της Κοπής της Πίτας της Τοπικής Οργάνωσης γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, στο Ξενοδοχείο Αμαλία.

Αστεία λεπτομέρεια Νο 1: Η χειρόγραφη λέξη «Δήμαρχοι» πάνω σε μια κόλα χαρτί, στη μέση του τραπεζιού.

Αστεία λεπτομέρεια Νο 2: Το γεμάτο τασάκι με τα αποτσίγαρα των τοπικών αρχόντων.

Αστεία λεπτομέρεια Νο 3: H πέρδικα και τα άλλα τοπικά πελοποννησιακά θηράματα στα κάδρα πίσω από τους δημάρχους.

Αστεία λεπτομέρεια Νο 4: Τα ποτήρια με το διάφανο ποτό και τη φέτα από λεμόνι, μπροστά στους τρεις από τους τέσσερις συνδαιτημόνες.

Ναι, μόλις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καταλάβει τι ακριβώς παραδέχθηκε λέγοντας ότι «δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο που ψήφιζε» θα μετανιώσει.

● Το κακό είναι όμως ότι θα μετανιώσει επειδή το είπε.

● Όχι επειδή δεν το είχε διαβάσει.

Εκπρόθεσμο: #De_diavasa_to_mnimonio_giati φοβόμουν ότι δεν θα μου άρεσε.

Κι άλλο εκπρόθεσμο: #De_diavasa_to_mnimonio_giati όταν γίνω πρωθυπουργός θα εμπιστεύομαι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβάζει τις συμφωνίες.

Ξέρεις ότι μια χώρα έχει πρόβλημα, όταν: Εκείνοι που κοροϊδεύουν έναν υπουργό επειδή δεν διάβασε το μνημόνιο που εφάρμοσε, αλλά εμπιστεύτηκε τον πρωθυπουργό να του το περιγράψει…

● …είναι οι ίδιοι που δεν έχουν διαβάσει το μνημόνιο εναντίον του οποίου διαμαρτύρονταν, αλλά εμπιστεύτηκαν κάποιον άλλον να τους το περιγράψει.

● Ο οποίος «κάποιος» ήταν ένας δημοσιογράφος που επίσης δεν το είχε διαβάσει!

Συμπέρασμα: Οι μόνοι που όντως διάβασαν το μνημόνιο και πληροφόρησαν όλους τους υπόλοιπους για το περιεχόμενό του, είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι Αμερικάνοι προκάλεσαν καρκίνο στον Τσάβες!

Ή αλλιώς: Εκείνοι που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν…

● …και ότι εκείνα τα περίφημα βιοενεργειακά βραχιολάκια πράγματι είναι χρήσιμα σε κάτι.

Πράγμα που εξηγεί γιατί αυτή η παράγραφος ξεκίνησε με τη φράση: «Ξέρεις ότι μια χώρα έχει πρόβλημα όταν…»

Ξέρεις ότι μια χώρα έχει πρόβλημα όταν (Part 2): Ο πρωθυπουργός κατηγορείται επειδή κάποιοι δηλώνουν ότι φούσκωσε το έλλειμμα και όχι επειδή επέλεγε υπουργούς που δεν διάβαζαν τι ψήφιζαν, γιατί δεν ήθελαν να χάσουν τηλεοπτικό χρόνο από τα κανάλια.

Το άκρον άωτον του μπλαζεδισμού: Να κοιτάζεις αφ’ υψηλού τον υπόλοιπο πλανήτη, γιατί όταν εκείνος ανακάλυπτε τη «Χρονιά του Δράκου», εσύ τον είχες ήδη κάνει πρωταγωνιστή στη «Λάμψη».

● Και επιπλέον τον είχες ονομάσει «Γιάγκο».

Ναι, δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως αλλά κάπου στο βάθος, μετά από κάθε μαραθώνια διαπραγμάτευση για το PSI, στο βλέμμα του Τσαρλς Νταλάρα κρύβεται ένα βαθύ αίσθημα ανακούφισης…

…καθώς επαναλαμβάνει από μέσα του τη φράση: «Θενκ Γκοντ, ιτ ιζ νοτ Πετσάλνικος!».

Ναι, είναι επίσημο: Το κράτος, που αντί να εισπράξει τα πρόστιμα από τους οφειλέτες προτιμάει να δημοσιεύει τα ονόματά τους, έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην κατηγορία «Κράτος-Blogger».

● Και μάλιστα blogger με έμφαση στους ψιλο-εκβιασμούς.

Πράγματα που θα μπορούσε να πει ο Πάολο Κοέλιο, αν ασχολούνταν με την ελληνική πολιτική: Πολιτικό κάρμα είναι μεν να αγανακτούν με την ανεπάρκεια των πολιτικών εκείνοι που έστειλαν στη Βουλή την Ελένη Ανουσάκη, τον Κώστα Καρρά και τον Στράτο Αποστολάκη…

● …αλλά ταυτόχρονα να τιμωρούνται με μια ακόμα περικοπή των επικουρικών συντάξεων, γιατί αυτοί που εξέλεξαν δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο.

Τώρα που φάνηκε μέσω των τοκογλύφων φίλων του Κυριάκου Βελόπουλου, η κοσμοθεωρία του για την έννοια «δανεικά»…

● …δεν γίνεται πιο κατανοητή η πρότασή του για έκδοση ομολόγου με εγγύηση τα πετρέλαια που ακόμα δεν ξέρει κανείς καλά-καλά αν υπάρχουν;

«Δάνειο-Γέφυρα»! (Αυτή είναι η απάντηση στο τεστ «Την εβδομάδα που πέρασε, ποιον οικονομικό όρο υποδύονταν οι δημοσιογράφοι ότι ήξεραν από πάντα;»)

● Σε αντίθεση με το «Δάνειο-Σφράγισμα», που θα είναι ο εναλλακτικός όρος της ερχόμενης εβδομάδας όταν το «Δάνειο-Γέφυρα» απορριφθεί.  

Ερώτηση: Τι είναι για τη «λαϊκή πτέρυγα» της Νέας Δημοκρατίας ο Βλαδιμίρ Πούτιν;

Απάντηση: Ό,τι ακριβώς ήταν για το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ο Μουαμάρ Καντάφι.

Δεδομένης της απόχρωσης του δέρματος της Λανγκάρ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μη χρησιμοποιήσει στις μεταξύ τους συνομιλίες τη λέξη «ψήνεσαι»;

Εντάξει, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης «δεν πουλάει τους φίλους του» που έχουν συλληφθεί για τοκογλυφία, διότι «δεν είναι κότα και δεν φοράει string» όπως λέει.

● Τουλάχιστον, όμως, μπορεί όσο το λέει αυτό να μην παριστάνει ταυτόχρονα και τον αντιμνημονιακό πατριώτη, δεδομένου ότι κάτι διαφυγόντα πρόστιμα και κάτι μαύρα χρήματα των φίλων του φταίνε εν μέρει για την ανάγκη να λαμβάνοντα κάθε τόσο πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ώστε να καλυφθεί η τρύπα;

● Ένα από τα πιο περιττά πράγματα στον κόσμο: Τα κλειστά παντζούρια στα σπιτάκια των σκύλων.

Φακίρης: Ο ασκητής που δοκιμάζει τα όριά του ξαπλώνοντας πάνω σε φακές.  


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο άνθρωπος που έβλεπε τα μνημόνια να περνούν (αδιάβαστα) ομολογεί:

n

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Μεταφραστής της ομιλίας της Άννας Διαμαντοπούλου στην Παλαιά Βουλή, όταν προφέρει τη λέξη «Ευελφάλεια».

Απορία: Πώς γίνεται οι εκδότες/καναλάρχες που τα Μέσα που τους ανήκουν κηρύσσουν τον ανένδοτο στη Μέρκελ, απειλούν με Γουδιά τους «δοσίλογους προδότες», φωνάζουν για «ξεπούλημα» και καταγγέλλουν «την εξαθλίωση των Ελλήνων», να είναι ταυτόχρονα εκείνοι που επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους μεγαλύτερο εργασιακό μεσαίωνα ακόμα και από αυτόν που προτείνει η Τρόικα;

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «Τηγανοστάσιο»: Η χαρακτηριστική μυρωδιά τηγανίλας που διατηρούν σαν ανεξίτηλο άρωμα τα κλιμακοστάσια των παλιών πολυκατοικιών.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ