Πολιτικη & Οικονομια

LOOK 46: Το εξώφυλλο του χειμωνιάτικου LOOK φωτογραφίζει η RAYA PHOTOGRAPHER

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18932-47358.jpg

46 c

Η Raya γεννήθηκε στο Ισραήλ και σε ηλικία 10 ετών μετακόμισε με την οικογένειά της στο Παρίσι. Ίσως γι’ αυτό συνδυάζει το ταμπεραμέντο του Νότου με μια περιπετειώδη διάθεση και μια αλάθητη αίσθηση παριζιάνικου chic.

Το πρώτο πράγμα που έκανε με την πρώτη της αμοιβή από την πρώτη της δουλειά ήταν να αγοράσει μια κάμερα και να αρχίσει να φωτογραφίζει, υπακούοντας στο ακατανίκητο πάθος της να δημιουργεί και να σκηνοθετεί ιστορίες «που την κρατούσαν ξάγρυπνη τις νύχτες», όπως λέει η ίδια.

Γρήγορα οι ιστορίες της εντυπωσίασαν τον κόσμο της μόδας και των media. Επί δέκα χρόνια συνεργάστηκε με μεγάλα περιοδικά, όπως τα «Harper’s Bazaar», «ELLE», «Dansk» και φίρμες πολυτελείας όπως ο Cartier...

…κι όπως συμβαίνει με κάθε φωτογράφο ήρθε η ώρα που γνώρισε τη Νέα Υόρκη και την ερωτεύτηκε τόσο που πήγε να ζήσει εκεί. Φωτογραφίσεις, μοντέλα, καλλυντικά, κοσμήματα, ο υπέροχος κόσμος του glamour και η περιπέτεια συνεχίζεται. Μετά από τέσσερα χρόνια η Raya μετακομίζει στο Hong Kong, αναζητώντας νέες ιστορίες. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, μετά από συνεργασίες με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές κοσμημάτων, αποφάσισε να δημιουργήσει και τη δική της σειρά – υπερμοντέρνα, τολμηρή, νεανική, με retro διάθεση και μεσαιωνικά στοιχεία, μέταλλο, αλυσίδες και πετράδια. Η πρώτη κολεξιόν γνώρισε μεγάλη επιτυχία και σύντομα ακολουθεί και η δεύτερη…

Όταν τη ρωτήσαμε αν θα συνεχίσει να δημιουργεί ιστορίες με το φακό της, μας απάντησε:  «Η φωτογραφία θα είναι πάντα η μεγάλη μου αγάπη. Πιστεύω ότι όταν σου αρέσει να δημιουργείς, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά σχήματα και φόρμες. Το σημαντικότερο είναι να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις… και ταυτόχρονα να μπορείς να ζεις από αυτό». 
Και πληκτρολογεί ένα emoticon :-)

46 c

46 c

46 c

46 c

Περισσότερα: www.rayaphotographer.com - Paris / New York / Hong Kong

Εξώφυλλο Model ALEK

Styliste Claude Stefani Lemosse

Hair & Make-up Kim Chincholle

Photo Raya Photographer

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.