Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 368

Μέλος της επιτροπής αγώνα για την τελειοποίηση μιας μεθόδου που θα επιτρέπει το εύκολο ξετύλιγμα των καλωδίων στα ακουστικά χωρίς τη βεβαιότητα ότι τελικά θα μπλεχτούν

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 368
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17543-38602.jpg

Η ΕΠΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

n

Οι δύο ταραξίες της τάξης στο γραφείο του κυρίου Γυμνασιάρχη

Αυτή τη φορά, λόγω του προχωρημένου της ώρας, επάνω στο τραπέζι δεν υπάρχουν ούτε μπισκοτάκια ούτε καφέδες. Μόνο σημειωματάρια, λες και κάποιος από τους δύο θα αρχίσει να παίρνει σημειώσεις. Συμβολική λεπτομέρεια Νο 1: Ο πυρπολητής Κανάρης, σε γκραβούρες στον τοίχο πίσω από τον πρόεδρο.  Κωμική λεπτομέρεια Νο 1: Το απεγνωσμένο, τύπου «αχ-παλιόπαιδα-τι-θα-κάνω-με-εσάς;» ύφος του προέδρου.


Μεγάλη Αλήθεια της Ζωής: Όταν έχεις περάσει όλη σου τη ζωή διορίζοντας συμβασιούχους, στο τέλος θα καταλήξεις να χάνεις τη θέση σου από ένα τέτοιον. Έστω κι αν επισήμως λέγεται «Υπηρεσιακός πρωθυπουργός».

Η διαφορά ανάμεσα σε δύο πολιτικά κόμματα που ετοιμάζονται να καταλήξουν σε συμφωνία για κυβέρνηση κοινής αποδοχής και σε δύο συμμορίες εμπόρων όπλων που ανταλλάσσουν ομήρους στη μέση μιας έρημης γέφυρας, ενώ οι ομάδες κρούσης και των δύο πλευρών παρακολουθούν με το δάχτυλο στη σκανδάλη:

Οι έμποροι όπλων έχουν μια μίνιμουμ εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Ενώ, αντίθετα, τα πολιτικά κόμματα αποτελούνται από ανθρώπους που γνωρίζονται τόσο καλά, ώστε δεν εμπιστεύονται στο παραμικρό ο ένας τον άλλον.

Πράγμα που σημαίνει ότι ξέρουν τους εαυτούς τους καλύτερα από τους ψηφοφόρους τους.

Συνολικά συμπεράσματα μιας ταραγμένης εβδομάδας

Πρώτον: «Ραγδαίες εξελίξεις» είναι μια λέξη και προφέρεται «ραγδαιεσεξελίξεις».

Δεύτερον: Η χώρα όπου η μπούκλα της Σίας Κοσιώνη παραμένει άφθαρτη μετά από ένα 24ωρο «ραγδαιωνεξελίξεων», είναι ικανή να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες.

Τρίτον: Κατά βάθος, οι «ραγδαιεσεξελίξεις» μάς δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που απολαμβάνουμε περισσότερο: Να συζητάμε πετώντας ονόματα στον αέρα, ενώ ο αφρός του φραπέ στεγνώνει νωχελικά στα τοιχώματα του ποτηριού.

Τέταρτον: Όταν ακούς τη φράση «σου στέλνω τον Ρέππα για να διαπραγματευθείτε», τίποτα καλό δεν μπορεί να ακολουθήσει.

Και πέμπτον: Ό,τι και να συμβεί, όσο σοβαρό κι αν είναι, πάντα (μα πάντα…) θα εμφανίζεται απροσδόκητα ένας Καρατζαφέρης που θα μιλάει μέσα από παραβολές επιπέδου δημοτικού.

Θυμίζοντας, με τον τρόπο του, για ποιο λόγο φτάσαμε στο σημείο τα πράγματα να έχουν γίνει τόσο σοβαρά.  

Παρεμπιπτόντως, τώρα που θα ψηφίζουν πολύ περισσότεροι τις «δανειακές συμβάσεις», πώς θα χωράνε τα ονόματα όλων στις αφίσες των προγραφών, που τους κατονομάζουν ως «ανεπιθύμητους και προδότες»;

Διότι αν τα γράμματα γίνουν τόσο μικροσκοπικά όσο χρειάζεται για να χωρέσουν όλοι, τότε οι πατριώτες με πρεσβυωπία θα δυσκολεύονται πάρα πολύ να διαβάσουν το όνομα ποιου ακριβώς προδότη πρέπει να φωνάξουν ότι πρέπει να πάει στο Γουδί.

Κι όμως… Τόσες διαβουλεύσεις. Τόσα ψέματα. Τόσοι κίνδυνοι. Τόσοι εξευτελισμοί. Τόσα μπινελίκια. Τόσοι θεατρινισμοί. Τόση αγωνία. Τόσες διεθνείς επαφές. Τόσες δόσεις από το ΔΝΤ, τόσος διασυρμός...

●…και όλα αυτά για να μη χρειαστεί να διαλυθούν ο «Οργανισμός για την Αποξήρανση της Λίμνης Κωπαΐδας» και η «Τρενοσέ», προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.

Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται απλώς για οργανισμούς, όπου διορίζονταν κάποιοι. Πρόκειται για Ιδέες.

Και όπως αποδεικνύουν καθημερινά διά του παραδείγματος οι πολιτικοί μας άνδρες, μπορούν να αντέξουν κάθε εξευτελισμό και κάθε ταπείνωση, προκειμένου να μην προδώσουν τις ιδέες τους.

Δηλαδή προτιμούν να μαρτυρήσουν σαν σύγχρονες Σουλιώτισσες πέφτοντας από το Ζάλογγο, παρά να κλείσουν την «Τρενοσέ» ή τον «Οργανισμό για την Αποξήρανση της Κωπαΐδας»!

Άσχετο, αλλά πώς γίνεται, τα κανάλια που κόπτονται για «την κρισιμότητα των στιγμών» και «για την ανάγκη να επικρατήσει η σοβαρότητα»…

●…πάντα φροντίζουν στη συνέχεια να καλέσουν και έναν Καρατζαφέρη, να πετάξει κανένα ονοματάκι πιθανού πρωθυπουργού και να γίνει λίγο τζερτζελές;

Πάντως, τώρα που είδαμε τον Σαμαρά να θέτει όρους μέχρι και για τη θερμοκρασία της αίθουσας στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν γίνεται πιο κατανοητό για ποιο λόγο δεν προχώρησε η ιστορία με την Άννα Βίσση;

Αλήθεια τώρα: Μετά το σίριαλ για το νέο πρωθυπουργό που «έρχεται από στιγμή σε στιγμή…», δεν φαίνεται λίγο πιο αξιόπιστος ο Βλάσσης Τσάκας που μιλάει αντίστοιχα εκ μέρους του Άραβα πρίγκιπα;

Είμαστε σίγουροι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση για να μη φθαρούν τα στελέχη της και όχι επειδή θα αναγκαστούν και αυτοί να πάνε κόντρα στη φύση τους σταματώντας να διορίζουν…

●…με αποτέλεσμα να πάθουν νευρικό κλονισμό από το σύνδρομο στέρησης, όπως έπαθαν και οι ΠΑΣΟΚοι;    

Τραγέλαφος: Μυθικό ζώο με κεφάλι τράγου και σώμα ελαφιού.


Η γυναίκα που υλοποίησε την παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα αποκαλεί “καλτσοδέτα”» διευκρινίζει:

n

Απορία Πώς γίνεται ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας να είναι ταυτόχρονα «κοινής αποδοχής» και να είναι και «προσωπικότητα»;

Απάντηση Με τον ίδιο τρόπο που μια επιτροπή της Βουλής αποκαλείται με απόλυτη σοβαρότητα «Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», ενώ είναι γνωστό πως ούτε οι θεσμοί υπάρχουν ούτε η διαφάνεια.


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Υπεύθυνη για το μοίρασμα των ανακοινώσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας στους δημοσιογράφους, που περιμένουν ανυπόμονα απέξω.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «email-όπιτα» Η αναφορά που διευκρινίζει ότι το e-mail με το τεράστιο επισυναπτόμενο αρχείο «δεν ήταν δυνατόν να παραδοθεί στον προορισμό του».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ