- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο τελευταία σχόλια πριν την άδεια...
Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ (ΓΙΑ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ) «Στηρίζουμε τους αγώνες των ταξιτζήδων γιατί αυτοί οι αγώνες στρέφονται α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ ά εναντίον των μεγάλων εταιρειών που θα επικρατήσουν στον κλάδο σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολουμένων», δήλωσε από τη Σάμο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, η Αλέκα Παπαρήγα.
Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ (ΓΙΑ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ)
«Στηρίζουμε τους αγώνες των ταξιτζήδων γιατί αυτοί οι αγώνες στρέφονται α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ ά εναντίον των μεγάλων εταιρειών που θα επικρατήσουν στον κλάδο σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολουμένων», δήλωσε από τη Σάμο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, η Αλέκα Παπαρήγα.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επιχείρησε να υποβαθμίσει τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων για τον τουρισμό, ισχυριζόμενη ότι ο «αγώνας αυτός α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ ά συμφέρει όλους τους εργαζόμενους, στον τουρισμό, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη». Όσον αφορά στην ταλαιπωρία που καλούνται να υποστούν οι επισκέπτες, υποστήριξε πως «για μας δεν υπάρχει γενικά τουρίστας, υπάρχει ο εργαζόμενος που κάνει διακοπές και πάνω απ’ όλα είναι εργαζόμενος. Και οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δέχονται και αυτοί ενιαία και συντονισμένη επίθεση».
Με δύο χρήσεις της λέξης «α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ ά », που τις ξεφουρνίζει και τις ερμηνεύει όπως της αρέσει, η κ. Παπαρήγα διατηρεί το (δύσκολα κατακτημένο, αλλά τόσο επίζηλο) διαζύγιό της από την πραγματικότητα. «Αντικειμενικά», εννοείται.
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=297254
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, έδωσε συνέντευξη τύπου. Είπε κυρίως τρία πράγματα. Πρώτο, ότι θ΄ αποτιμηθεί η αντίδραση της αστυνομίας στα γεγονότα και θα επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα. Δεύτερο, ότι η διατύπωση εξτρεμιστικών απόψεων είναι νόμιμη, αλλά η βίαιη εφαρμογή τους όχι. Η Νορβηγία δεν είναι δυνατό ν΄ αποδεχτεί τη νομιμοποίηση της βίας. Και τρίτο, ότι χτυπήθηκαν οι θεμελιώδεις αξίες της χώρας, που είναι η δημοκρατία και η ανοιχτή κοινωνία. Ωστόσο η Νορβηγία δεν θα τρομοκρατηθεί και η απάντησή της θα είναι «περισσότερη δημοκρατία και πιο ανοιχτή κοινωνία».
Νομίζω ότι τέτοιες δηλώσεις ταιριάζουν στον ηγέτη μιας ουσιώδους αστικής δημοκρατίας. Η σύγκριση με τις σπασμωδικές αντιδράσεις του προέδρου Μπους, δέκα χρόνια πριν -έστω κι αν το χτύπημα ήταν άλλης τάξεως, πολύ μεγαλύτερης- δείχνει την απόσταση που χωρίζει τη «γηραιά Ευρώπη» από τα τοτινά ρεπουμπλικανικά γεράκια.
Νομίζω, επίσης, ότι αξίζει να ξανασκεφτούμε πού οδηγούν οι φανατισμοί, κυρίως οι θρησκευτικοί (αλλά όχι μόνο, γιατί υπάρχουν επιπρόσθετα και οι ιδεολογικοί: οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί), πού καταντάνε δηλαδή οι διάφοροι κοσμοδιορθωτές. Σε κάθε περίπτωση, δημοκρατία που παύει να λειτουργεί, αυτοαναιρείται. Αυτό μάς δίδαξε πειστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ.
Στις δύσκολες ώρες που περνάει η μακρινή αυτή σκανδιναβική χώρα, μακάρι να μπορούσαμε να πούμε, αλληλέγγυοι: «Είμαστε όλοι Νορβηγοί». Είμαστε όμως;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.