Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 354

Μέλος του συλλόγου για την παραγωγή παγωτών που να αποτελούνται μόνο από επικάλυψη σοκολάτας, για όσους δεν θέλουν να τρώνε και το υπόλοιπο

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 354
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15165-33770.jpg

Ο (νέος) ορισμός του Σουρρεαλισμού: να χρησιμοποιείς στην ίδια πρόταση τους όρους «κοινωνική» και «αλληλεγγύη» στη μόνη χώρα που στα πλοία της υπάρχει ειδική προ-ηχογραφημένη ανακοίνωση για το αυτονόητο: να κατεβάζουν οι επιβάτες τις αποσκευές τους από τις καρέκλες, για να μπορούν να κάτσουν και άλλοι άνθρωποι.

Κι όμως, υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να γίνουν αποδεκτοί οι ξένοι επίτροποι στα υπουργεία, χωρίς να μιλάει κανείς περι προδοσίας: να τους δώσουμε την ελληνική υπηκοότητα.

● Και στη συνέχεια να τους ανοίξουν ένα γραφειάκι με καμιά δεκαριά υπαλλήλους για να διαχειρίζονται τις «χάρες» προς την εκλογική τους πελατεία. Οπότε θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η Εθνική Κυριαρχία.

Διότι εκεί φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στον «Πατριώτη, Έλληνα Υπουργό» και στον «Ξένο Επίτροπο-Κατακτητή»: όταν «συναλλάσσεσαι» για προσλήψεις και υπερτιμολογήσεις με τον υπουργό, είσαι εθνικά υπερήφανος, γιατί του δίνεις ως αντάλλαγμα την ψήφο σου.

● Ενώ όταν συνεργάζεσαι με τον «Ξένο Επίτροπο-Κατακτητή», είσαι «μαυραγορίτης» και «δοσίλογος», γιατί εκείνος δεν έχει ανάγκη την ψήφο σου. Που σημαίνει ότι εσύ δεν έχεις κανένα φανερό συμφέρον!

Άρα τα κίνητρά σου είναι σκοτεινά. Οπότε είσαι εκ των πραγμάτων ένοχος!

Ναι, είναι σίγουρο ότι τα μέλη της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ Ηρακλής που ψήφισαν να περάσει η ομάδα στον Μάκη Ψωμιάδη, είναι αγανακτισμένοι από τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και έτοιμοι να προπηλακίσουν τους εκπροσώπους του.

Μετάφραση: άλλο να αγανακτείς επειδή υπάρχει διαφθορά και άλλο επειδή οι διεφθαρμένοι δεν σε συμπεριλαμβάνουν πλέον στη μοιρασιά.

● Εξάλλου, αυτό δεν ήταν και το ηχηρό μήνυμα της κραυγής «Κεντέρης-Κεντέρης» στο ΟΑΚΑ το 2004;

Ειρωνία Νο 1: το να απαγορεύεις να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε», ένα κόμμα που έχει ποντάρει τόσα πολλά στις πράσινες και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας όπως ο ήλιος.

Ειρωνία Νο 2: επειδή το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε το λαό με πλαστές προεκλογικές υποσχέσεις, δεν δικαιούται πλέον να έχει στους ύμνους του την απόλυτα πραγματοποιήσιμη υπόσχεση «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο»…

●…την οποία υπόσχεση, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αμφιβολίες ων ευρωσκεπτικιστών, συμπληρώνει με την απολύτως λογική επιβεβαίωση «Σίγουρα Ναι!».

Για όσους ενδιαφέρονται, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε ότι εκείνος «δεν προσκυνάει τη Μέρκελ». Που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως όταν τελικά εισπράξει την αναδρομική αύξηση της βουλευτικής σύνταξής του από τα χρήματα του δανείου, δεν θα της πει «ευχαριστώ» για να της κάνει τη μούρη κρέας!

● Ίσως μάλιστα φθάσει σε σημείο να την αγριοκοιτάξει κιόλας! Για να τονώσει έτσι το πατριωτικό αίσθημα των οπαδών του.

● Οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα άσχημα που επί χούντας τον είχαν παρεξηγήσει και υποστήριζαν τους δικτάτορες που τον κυνηγούσαν.

Τρείς οικογένειες (μόνο) ευθύνονται για τα δεινά της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel. Δηλαδή είναι ζήτημα χρόνου το περιοδικό, σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του, να προτείνει απαγόρευση εισόδου όλων των υπόλοιπων Ελλήνων στα ακατάλληλα έργα στο σινεμά…

●…με το αιτιολογικό ότι ως ανήλικοι δεν είναι ακόμα σε θέση να παρακολουθήσουν σκληρές σκηνές, χωρίς να τραυματίσουν τον ευαίσθητο ψυχισμό τους.

Η κίνηση του Θόδωρου Πάγκαλου να διαψεύσει την ιστορία που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο (και σε εφημερίδες), σύμφωνα με την οποία σε μια ψαροταβέρνα κάποιος του άρπαξε την πιατέλα με τα ψάρια λέγοντάς του ότι «μαζί τα φάγανε», δείχνει πόσο πολύ περιφρονεί το κοινό αίσθημα.

● Διότι το να αφήνεις την πραγματικότητα να καταστρέψει μια ωραία ιστορία, είναι σα να λες σε ένα παιδί ότι αντίθετα με το πόσο πολύ θα το ήθελε, δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

● Ή σα να λες στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι η ιστορία με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Αγία Λαύρα δεν συνέβη ποτέ.

● Δηλαδή δεν περιφρονείς μόνο ο κοινό αίσθημα, αλλά δείχνεις και ασέβεια μπροστά στην πλούσια κληρονομιά της λαϊκής μούσας που τόσα πολλά έχει προσφέρει στη δημοτική μας παράδοση.

● Άσε που κλονίζεις την πίστη του κόσμου στην αξιοπιστία του διαδίκτυου. Στο οποίο, ως γνωστόν, είναι κρυμμένες όλες οι μεγάλες αλήθειες που θέλουν να μας κρύψουν.

Συκωταριά: μια σούβλα γεμάτη σύκα.


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Χειριστής του solarium του Λάκη Γαβαλά.  


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…
«Δοκιμοθουσιασμός»: η επίπλαστα ενθουσιώδης αντίδραση από τη στιγμή που βάζεις στο στόμα σου μια μπουκιά μέχρι τη στιγμή που όντως καταλαβαίνεις τη γεύση της, προκειμένου να καθησυχάσεις αυτούς που σε έχουν πρήξει για τη νοστιμιά του πιάτου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ