- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μη βιαστείτε να απαντήσετε!
«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και κύμα από αιτήματα, εκδηλώσεις, πορείες... Οι πορείες τείνουν να γίνουν μόδα και δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία... άλλες εκδηλώσεις έχουν σοβαρό χαρακτήρα, άλλες παίρνουν τη μορφή πανηγυριού ή ευκαιρίας για ξέσπασμα και σχόλη. Παίζει, αν και όχι πάντα, το ρόλο της και η Αριστερά. Η παρουσία του λαού και οι αγώνες του είναι , κατά την άποψή της, η καλύτερη αν όχι η μοναδική εγγύηση για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή και να καμφθούν οι αντιστάσεις του κατεστημένου και των ξένων. Όπως όλες οι γενικές αρχές περιέχει και αυτή μεγάλη δόση αλήθειας, αλλά μεταβάλλονται σε επικίνδυνα δόγματα όταν τα κόμματα, που είναι πολιτικοί οργανισμοί και όχι θεολογικές λέσχες ή θρησκευτικές οργανώσεις, δεν τις προσαρμόζουν σ! τις συνθήκες, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης στιγμής. Η παρουσία του λαού μπορεί να εκδηλώνεται σοβαρά και υπεύθυνα μ ε τις συνδικαλιστικές, επαγγελματικές και συνοικιακές οργανώσεις του, με μεγάλες επιβλητικές συγκεντρώσεις, όταν χρειάζεται και όχι με καθημερινές «πορείες» ομάδων στους κεντρικούς δρόμους, που μπορεί και να φθείρουν και να αδυνατίζουν και να γελοιοποιούν την ιδέα της μαζικής πάλης, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν δυσφορία και στους πιο καλοπροαίρετους πολίτες, με τη συχνή παρακώλυση της κυκλοφορίας και τη δημιουργία προβλημάτων στην εμπορική ζωή της πόλης, δίνοντας και όπλα στους εχθρούς της δημοκρατίας».
Ποιος στ' αλήθεια το έγραψε αυτό και πότε; Μην πάει ο νους σας στο σήμερα- στο δήμαρχο Αθηναίων, που κάνει λόγο για εκλογίκευση των καθημερινών πορειών στο κέντρο, σε κάποιο «νεοφιλελεύθερο» εκπρόσωπο των media, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη που κατάθεσε πρόσφατα πρόταση νόμου να γίνονται οι μικρές πορείες χωρίς παρεμπόδιση της κυκλοφορίας. Μόλις χάσατε!
Το απόσπασμα ανήκει στον ιστορικό- και στέλεχος της Αριστεράς- Σπύρο Λιναρδάτο και στο έργο του «από τον εμφύλιο στη χούντα». Αναφέρεται στο κλίμα που επικρατούσε στις αρχές του 1964, μετά την επικράτηση της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γ. Παπανδρέου-παππού του σημερινού πρωθυπουργού. Για να ξέρουμε πως κάποια πράγματα του σήμερα έχουν τις ρίζες τους πολύ πίσω... Βεβαίως άλλες οι συνθήκες τότε άλλες σήμερα, αλλά ίσως σήμερα να ισχύει πολύ περισσότερο από τότε η εκτίμηση του Σπ. Λιναρδάτου πως όταν μια γενική αρχή μετατρέπεται σε δόγμα τότε γελοιοποιείται η ιδέα της μαζικής πάλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.