Πολιτικη & Οικονομια

Κάλεσμα του Ποταμιού σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα για τις offshore πολιτικών

Συνεννόηση για νομοθετική πρωτοβουλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129701-293350.jpg

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και  καλεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των δημοκρατικών κομμάτων σε συνεννόηση έτσι ώστε να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για όσες διατάξεις επιτρέπουν ή αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα σε πολιτικούς να δραστηριοποιούνται σε offshore εταιρείες.

Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνει ότι «Η κοινωνία απαιτεί από όλους μας καθαρές λύσεις και όχι ένα παιχνίδι διαρροών και τεχνικών ή νομικών συζητήσεων που συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν τις σχέσεις της πολιτικής με το χρήμα.

Οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και όλοι όσοι ορίζονται σε πολιτικές θέσεις δεν μπορούν να έχουν αδιαφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός ή εκτός Ελλάδας.

Ειδικά σε μια περίοδο κρίσης δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να διατηρούν εκτός Ελλάδας τους κύριους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Βουλευτές θα συνηγορήσουν ώστε να δοθούν τις επόμενες μέρες οριστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ