- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι «χρησμοί» των non paper της κυβέρνησης
Ο «κόφτης» καταλύτης για πρόωρες εκλογές
Με non paper επιχειρεί η κυβέρνηση να απαντήσει στη σεναριολογία για εκλογές, που έχει φουντώσει τα τελευταία 24ωρα, χωρίς ωστόσο να δίνονται καθαρές απαντήσεις. Μετά τη χτεσινή σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σχετικό σημείωμα αναφέρεται πως «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά». Αν δεχτούμε αυτή την επισήμανση, η κουβέντα γίνεται για τον περιβόητο «αυτόματο κόφτη», αλλά παραμένει ανοιχτό τι ακριβώς θα «κόβει» αυτός ο μηχανισμός, ποιες κατηγορίες εισοδημάτων ή ποιους φόρους αφορά.
Το τελευταίο σημείο του non paper αφορά «την καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία». Στη συνέχεια αναφέρεται πως «η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους». Και το non paper καταλήγει: «Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιεξόδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει».
Είχε προηγηθεί, το Μεγάλο Σάββατο, δελτίο τύπου της κυβέρνησης στο οποίο γινόταν λόγος για «διαρκώς εντεινόμενη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία, από μεγάλη μερίδα εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ… Δεν μας είναι ξένη ούτε πρωτόγνωρη αυτή η τακτική. Από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα η διαπλοκή έχει παίξει, αρκετές φορές τα “ρέστα” της. Σήμερα, παρότι δεν τους έχει μείνει ούτε ίχνος αξιοπιστίας, επιμένουν πεισματικά... Με ανυπόστατα δημοσιεύματα προσπαθούν, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσουν κλίμα καταστροφής και διαφωνιών ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης».
Στις μακροσκελείς αυτές κυβερνητικές παρεμβάσεις δεν γίνεται πουθενά κατηγορηματική διάψευση για τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Κι αυτό την ώρα που εντός της κυβέρνησης διαγράφονται καθαρά δύο βασικές τάσεις, εκείνων που υποστηρίζουν την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης –με κρίσιμη παράμετρο τον “κόφτη”– και των άλλων που θεωρούν ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, οι εκλογές είναι η προσφορότερη πολιτική επιλογή. Μένει να δούμε αν στις προσεχείς δηλώσεις και ανακοινώσεις της κυβέρνησης το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.