Πολιτικη & Οικονομια

Βοήθεια, ο σχιζοφρενής δολοφόρος με το πριόνι!

 Δολοφόροι σκοτώνουν την οικονομία... και καπάκι έρχεται η δολοφοροκαταιγίδα

27011-59252.JPG
Σακελλάρης Σκουμπουρδής
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126694-284911.jpg

Προ τριετίας εισαγάγαμε εδώ την ειρωνική έννοια του success story («Χώρα διαλυόμενη, εικόνα μαγική»), που αμέσως καταχρηστικά υιοθέτησε η τότε ψεκαζμένη αντιπολίτευση, ώσπου να γίνει κυβέρνηση…

Αυτή τώρα ανακοινώνει θριαμβευτικά πρωτογενές πλεόνασμα. Την ίδια στιγμή, ενόσω θρυλείται δραματικό έλλειμμα από σεντόνια και γάζες, μαθαίνουμε: «Μεταφέρουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην ΤτΕ»... Επίσης, μεγαλώνει ανάλογα και το χρέος του Δημοσίου προς ιδιώτες…Βοήθεια, νέα success story, στην πλάτη της οικονομίας, αλλά κυρίως των νοσηλευομένων, από εκείνους που θα μας έσωζαν από την «ανθρωπιστική καταστροφή των Σαμαροβενιζέλων»!… Πιο ξετσίπωτες καταστάσεις, πεθαίνεις.

Δολοφόροι σκοτώνουν την οικονομία

Και καπάκι έρχεται η δολοφοροκαταιγίδα. Λες και δεν θα κλείσει όσες εναπομείνασες Μ./Μ./Επιχειρήσεις κρατούσαν όρθια την ακρωτηριασμένη οικονομία, λες και οι προσδοκώμενοι επενδυτές δεν τρέχουν ακόμα μακριά... Μόνο απερινόητοι ιδεοληπτικοί δεν νογάνε ότι ο συνδυασμός αύξησης δολοφόρων και αύξησης ειφρορών οδηγεί αναπόδραστα στα λουκέτα και στη μείωση της εργασίας. Και ότι έτσι θα διασωθούν ΜΟΝΟ όσοι (πάλαι ποτέ νομιμόφρονες) έχουν τα γκατς να φορο(-και-εισφορο-)διαφύγουν…

Κουρασμένοι οι δανειστές από την κοροϊδία, βιώνοντας το αίσθημα «Τέτοιο κτήνος που σε βρήκα σου πληρώνω και το ΙΚΑ», δεν έχουν κουράγια να επιβάλουν λογικές λύσεις. Και αποδέχονται το παρανοϊκό φοροτερατούργημα της ψεκαζμένης κυβέρνησης, ανάλογο των προηγούμενων. Μόνο που η τελευταία εκδοχή ΤΟΥ Συστήματος είναι ο απόλυτος μεταπολιτευτικός πάτος. Παντού δοκιμάστηκε, παντού απέτυχε η αντιμεταρρυθμιστική υπερφορολόγηση. Και είναι ακόμα πιο γελοίο, που «αριστερές» πολιτικές («υπέρμαχες της εργασίας») την προτιμούν, επιβάλλοντας μεγαλύτερη ανεργία… Κατά τα λοιπά, «η κυβέρνηση δέχεται μόνο όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο»… Καμιά έκπληξη: οι υπανάπτυκτοι βλαχοδήμαρχοι έχουν στατική αντίληψη της ζωής και δεν νογάνε ότι κάθε άπραγη μέρα καθηλώνει δυναμικά την οικονομία. Άρα επιφέρει μεγαλύτερα ελλείμματα, άρα περισσότερα «μέτρα»…

Δια ταύτα, ένα μένει δεδομένο: Τα λιγοστά ιδιωτικο-οικονομικά υποζύγια που ξέμειναν εκτός ΤΟΥ Συστήματος, είναι ταγμένα να πληρώνουν την Πελατεία του, μέσω των δολοφόρων ΤΟΥ.  Όσο η στραβωμάρα δεν γίνεται πλήρως κατανοητή, Εθνική Ανασυγκρότηση ΔΕΝ θα ιδούμε. Αντίθετα, πλησιάζει η Εθνική Καταστροφή.

Είναι συνωμότες; Ή απλώς κλασικοί μπιπ;

Κακώς πολλοί φαντασιώνονται συνωμοσία κακοπροαίρετων τυχοδιωκτών, που στοχεύουν τα ύστερα του κόζμου Ανατολικά της Εδέμ… Τόσες σκοταδισμένες δεκαετίες εθνολαϊκισμού του καθ’ ημάς εθνικού ισλάμ κατέδειξαν ξεκάθαρα: η μπαλκάν κομμουνίστ κουλτούρα οδηγεί αναπόδραστα την κουτοπόνηρη βλακεία μας στην εξουσία. Είναι απλό: οίος ο υπανάπτυκτος οχλοπολτός, οία και η ηγεσία του. Μπιπ αυτός, μπιπ και αυτή.

Δεν υπάρχει δόλιο σχέδιο, λοιπόν. Υπάρχει μόνο η μπίχλα του φοβερού εξουσιολιγούρικου φραπεδιάρικου αρχιδιαπλεκόμενου τριγώνου «Αλέξης, Νίκος, Αλέκος». Και το ΒαρουφοΓιάνειο Αρχιδιαπραγματευταράδικο «Αντάρτικο Χρόνου», που κλείνει την Ελλάδα με κατακέφαλα λουκέτα. Ξέρουν μόνο να καλοστήνουν σκευωρίες κατά παντός αντιπάλου και επικοινωνισμούς. Και όποια νεοδιαπλοκή προκάνουν...

Άδικες Πρόωρες συντάξεις και Ψεκαζμένο Κέντρο

Ιδού, λοιπόν, σταδιακά πιάνουν τόπο οι αποκαλύψεις περί Πελατειακού Ιδιωτικού Παρακράτους, που αυτό έφερε χρεωκοπία και όχι τα μνημόνια. Ενώ μέχρι πρότινος διάφοροι παρόμοιοι πενηντάρηδες συνταξιούχοι στου Χατζηνικολάου κούναγαν δάχτυλο και φοβέριζαν, τώρα, μετά το ξεμπούρλιασμα του συγκεκριμένου Δεκοτζή, θα αρχίσουν να κρύβονται. Καλό, τώρα που ΤΟ Καθεστώς ετοιμάζει και νέους πενηντάρηδες συνταξιούχους.

Πλέον καθίσταται κοινός τόπος ότι οι δικές τους συντάξεις κρατούν άνεργα τα παιδιά και εγγόνια τους. Όπως καταρρέει και ο άλλος αστικός μύθος «εγώ πλήρωσα τα μαλλιά της κεφαλής μου, για την υψηλή σύνταξη που παίρνω». Πιπεριές φλωρίνης πλήρωσε, αφού στο Δημόσιο ονομαστικοί μισθοί/κρατήσεις αποτελούν χορηγία των φορολογουμένων… Παραμένει πρόβλημα, όμως, ότι ο συμπαθής κατά τα άλλα εκπρόσωπος του Ψεκαζμένου Κέντρου, που διαπληκτίσθηκε με τον διαβόητο Δεκοτζή συνταξιούχο, δεν άγγιξε την ανωτέρω ουσία. Και παραδέχτηκε ότι «πλήρωσε ένσημα και μπράβο του»… Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το κόμμα του έχει «Πρόγραμμα», απαριθμώντας ρεπορταζιακά κάποια προβλήματα. Όμως, πρόγραμμα δεν είναι η καταγραφή προβλημάτων, αλλά η λεπτομερής προμετρημένη περιγραφή της επίλυσής τους. Να τα λέμε κι αυτά, γιατί έχουμε λαϊκισμένη ροπή να ρουφάμε κάθε επιπόλαιο εξουσιολάγνο χάιδεμα αυτιών…

Καπάκι, ας πούμε και ότι αντικειμενική δημοσιογραφία δεν σημαίνει έχω ένα παλάγκο και ζυγιάζω πόσες σκληρές ερωτήσεις έκανα εδώ και πόσες εκεί, «ώστε να κρατάω ισορροπίες»… Κάνεις ερωτήσεις, έστω και μονόπαντα σκληρές, ανάλογα με το διαυγώς περιγραμμένο αξιακό σου σύστημα και μοχλεύεις τα αμόχλευτα. Αυτό είναι δημοσιογραφία.

                                                          ***

Εθνοσωτήριος 21η Απριλίου

Πάντα θυμόμαστε την αποφράδα και γρηγορούμε όταν θριαμβεύει ο βιότοπός της, τα «Ή εμείς ή αυτοί», που διασπούν την ψυχική/εθνική μας ενότητα, προετοιμάζοντας ανωμαλαρίες. Και ξεφωνίζουμε τα ψέματα των ναζί: η Χούντα μόνο συμφορές έφερε. Όπως διαπιστώθηκε στο δραματικό φινάλε της, εκτός του Κυπριακού Εθνικού Ακρωτηριασμού, τα θαλασσοδάνεια των φίλων της Δέσποινας είχαν διαλύσει και την οικονομία. Όθεν, δεν υπήρχαν κάλτσες για τους επιστρατευμένους στον Έβρο. Τη Δημοκρατία μας και τα μάτια μας!

Σήμερα ο κίνδυνος δεν είναι φλου, όπως άτολμα θίγεται από κάποιους: είναι πολύ συγκεκριμένος. Είναι ο ακόμα ουσιωδώς ανύπαρκτος εμμένων διχασμός «Μνήμονες-Αμνήμονες». Νταξ, η καταπλέουσα αντιμνημονιακή Μαντάμ Ζντουπ πλέον δεν έχει πολιτικό βάρος. Έχουν όμως οι Ναζί, που εμβρυούλκησε η (ως πότε ακόμα ατιμώρητη;) άφρων Πανδώρα στον καιρό της «Αγανάκτησης».

Ακατάπαυστα θα καρφώνουμε τον δράστη Αλεξάκη, ώσπου να ζητήσει συγγνώμη… Μετά τη χρεωκοπία του Κωστάκη, το μεγαλύτερο κακό το έκαναν όσοι αποβλάκωσαν τον εθνικό οχλοπολτό με αντιμνμημονιακό σανό. Άλλαξαν και τις θεσμικές ηγεσίες, ώστε να συνάδουν προς το κυρίαρχο αντιμνημονιακό πνεύμα και όλα πάνε ροδάνι… Κυβέρνηση, Βουλή, Δικαιοσύνη, ΕΣΗΕΑ, όλες αντιμνημονιακές… Έτσι απέτρεψαν την ανάταξη του τόπου (που πέτυχαν οι άλλες «μνημονιακές» χώρες και η μονιασμένη Κύπρος, όχι εμείς οι διχασμένοι από το βλακώδες μνημονιακό δηλητήριο) και τον οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερη περιπέτεια. Αυτή είναι ένα καλό εισιτήριο για νέες Βαϊμαρικές αντιδημοκρατικές ανωμαλαρίες. Γρηγορούμε.

Υστερόγραφα

Απεργία Δημοσιογράφου βηξ

Υπέρ ασφαλιστικού λέει, αλλά δεν λέει τι εστί Αγγελιόσημο…

Τώρα τα Τάγματα Εφόδου ντηλίβερυ στο σπίτι σας

Τώρα που ανακάλυψε ο Αλεξάκης ότι οι αντεξουσιαστές μας είναι εξουσιολιγούρηδες, μάλλον είναι λίγο αργά για δάκρυα.

Ολοκληρώνεται η ώσμωση ανάμεσα στις διάφορες φασιστικές εκδοχές. Τώρα δεν είναι μόνο οι ναζί που κυνηγάνε τους δικούς τους Κακούς ξένους. Έχουμε πλέον και τους «αντεξουσιαστές» αναρχοναζί, που κυνηγάνε τους δικούς τους Κακούς ελεγκτές Μετρό Το Ενιαίο Κόμμα της Βίας κλιμακώνει τον Αγώνα τον τίμιο υπέρ του Κύκλου Ε.Μ.Β. (Εχθρός/Μίσος/Βία) και όποιον πάρει ο Χάρος. #tagmata_efodu_padu! Ντιλίβερι στο σπίτι.

Σαν άντρες δεν χτυπάμε πια…

…μας πάτησε το τραίνο της συριζοκορρεκτίλας (αυτή μας έλειπε μέσα στη γενικευμένη μπίχλα… Μας πείραξε την ορθότητα η Άdtzελα της Ψυχαγωγίας. Δεν κοιτάμε τις άλλες Άdtzελες! Τη διαπλανητική Άdtzελα της Πολιτικής, που φεύγει από Γαλλία και διακτινίζεται Στρασβούργο… Ή την Άdtzελα της Εκκλησίας, που λέει «Η ανθρωπιά στην Ελλάδα ζει, στην Ευρώπη πεθαίνει!»…

Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς! Αυτή είναι η Ελλάδα! Ουστ, μειονοτικοί θιασώτες του Οδύσσειου Λογισμότυπου! Κάτω τα χέρια από τις Άdtzελες της καρδιάς μας, που ακολουθούμε όλοι εμείς οι πλειονοτικοί θιασώτες του Καραγκιόζειου Λογισμότυπου!

Είπε ο Γιάναρος τον Αλεξό κεφάλα

Βαρουφάκης, στην Παρισινή Αγανάκτηση, υπαινίσσεται κατά Τσίπρα: «Μην σπαταλήσετε αυτή την ενέργεια, μην ξαναγίνει καριέρα!»… Σιγά το παγώνι, που μια ζωή καριερίζει επικοινωνιακώς και τώρα μαράθηκε από τον επικοινωνιακό καριερισμό του Αλεξάκη. Ξεντρόπιαστες καταστάσεις.

Φτερούγες της ντροπής

Στην αρχή φαινόταν αξιοπρεπής, τουλάχιστον για μας που δεν ξέραμε. Και θυμώναμε που δεν τη λέγατε Μπέττυ. Μετά τις τελευταίες δηλώσεις της, επάξια ξανάγινε Περιστέρα!

Διαμαρτυρία υπέρ μείωσης Προϋπολογισμού

Πληροφορούμεθα δεόντως, αύριο Σάββατο (23/4/2016, 2.30 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στη γωνία Ερμού/Σύνταγμα. Προς οίον αφορά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ