Πολιτικη & Οικονομια

Μοσκοβισί: «Σήμερα είναι μία καλή μέρα»

Ο Επίτροπος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
114091-226147.jpg

«Σήμερα είναι μία καλή μέρα», σχολίασε ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί αναφερόμενος στη συμφωνία έκλεισε μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. «Μετά από μέρες και νύχτες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία σε πολλά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος επίτροπος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συμφωνία σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, το νόμο για τη δομή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος, όπως είπε, θα συμβάλει στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα ανοίξει το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από το τέλος του έτους. Ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, «το πιο κρίσιμο κομμάτι των διαβουλεύσεων» και υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα «φερέγγυο πλαίσιο», έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται η οικονομία και οι πολίτες. Διαβεβαίωσε πως στόχος της Κομισιόν είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των «στρατηγικών κακοπληρωτών». Τέλος ο Γάλλος επίτροπος ενημέρωσε ότι η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup αποτίμησε την πρόοδο που επετεύχθη και αναμένει τη νομοθέτηση και υπερψήφιση των μέτρων από την Ελληνική Βουλή την Πέμπτη.


ΦΩΤΟ: EPA/STEPHANIE LECOCQ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη Διακρατική Συμφωνία, για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Η τουρκική αντίδραση στην «Ασπίδα του Αχιλλέα» αποκαλύπτει ότι η αποτροπή χτίζεται με έργα και όχι με εθνικιστικές κορώνες

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» δεν αποτελεί μηχανισμό επιθετικής προβολής ισχύος, αλλά μηχανισμό ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας απέναντι σε μια πιθανή επίθεση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY