- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για «όχλο του διαδικτύου» μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική εκπομπή. Οι λέξεις μιλάνε. Μιλάνε για τον εαυτό τους, το νόημα και τη σημασία τους. Μιλάνε όμως και για τους χρήστες τους. Οι λέξεις εκπηγάζουν από τη συνείδηση. Και στο πολιτικό μέτωπο, στο μέτωπο της πολιτικής σύγκρουσης, από μια πολιτική συνείδηση.
Οι λέξεις απογυμνώνουν τη συνείδηση και φανερώνουν τις σκοτεινές πλευρές της.
Όχλος σημαίνει: η λαϊκή μάζα, ο συρφετός, ο χύδην λαός. Ο όχλος είναι θορυβώδης. Θορυβώδης και στασιαστικός. Από τον όχλο προκύπτει η οχλοβοή. Όλα αυτά για την πολιτική συνείδηση του υπουργού Παιδείας αποτελούν μια δυσάρεστη κατάσταση. Τον ενοχλεί ο επικριτικός όχλος και η οχλαγωγία. Πώς να συμφιλιωθεί ως μέλος του εξουσιαστικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ αυτός, με το ακαθοδήγητο, το απροσάρμοστο, το αυθόρμητο και επιθετικό που έχει κάθε όχλος;
Η προσβλητική πρόταση «ο όχλος του διαδικτύου» είναι η γνώμη και η στάση που προκύπτει για το ακαθοδήγητο των πραγμάτων, κάθε πολιτικού υποκειμένου, που θεωρεί ότι αυτό είναι πέραν και υπεράνω του χύδην λαού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να υποψιαστεί την αλήθεια και την ιστορική αποστολή κομμάτων όπως π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλη θα ήθελε να είναι η σχέση του με τον όχλο ο κ. Νίκος Φίλης. Ίσως να επιθυμούσε τη θέση του οχλαγωγού, αλλά την έχει επαξίως καταλάβει ο αρχηγός του. Η μόνη θέση που του απομένει –στην οποία εξάλλου έχει θητεύσει και κατά το παρελθόν– είναι να γίνει οχλοτερπής. Εξάλλου, ως στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι πρότινος, ως οχλοτερπής διέπρεψε.
Ο κυβερνητικός εξουσιαστικός λόγος που γίνεται όλο και πιο επιθετικός τον τελευταίο καιρό, δεν θα γλιτώσει από την απογύμνωσή του, όσο δυνατή και αν είναι η κυβερνητική δημαγωγική οχλαγωγία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και επέμενε σε επιλογές που θεωρούσε σημαντικές
Η ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου
Τι πρέπει να ελέγξετε σε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και IBAN
Τι αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη στη συλλυπητήρια δήλωση
Ποια είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις
Στην Παναγία Σουμελά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Αξίζει να τον θυμόμαστε ως παρουσία με τη δική της προσφορά στην πολιτική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο»
Δείτε αναλυτικά τις πληρωμές
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Μια κρίση που δεν θα αφορά μόνο τη φύλαξη των συνόρων
Η ηθοποιός αποχώρησε από το κόμμα στις αρχές του μήνα
Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο αγγίζουν τα 9 Μποφόρ
Στο στόχαστρο εστιατόρια, mini market και ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης
«Η Ελλάδα έχει χτίσει από την αρχή έναν σύγχρονο μηχανισμό πολιτικής προστασίας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
«Αλμυρές» τιμές που προκαλούν ίλιγγο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.