- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς τα βρήκαν οι πλοιοκτήτες στη Ζάκυνθο και φέσωσαν τους επιβάτες…
Η ζωή συνεχίζεται – αρκεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω...
Η πικρή, μικρή ιστορία που θα σας διηγηθούμε φανερώνει πως σε όλη την επικράτεια είναι αδύνατο να σταθεί ο ανταγωνισμός. Η αγορά υποτάσσεται στις εισπρακτικές σκοπιμότητες ορισμένων και, αν αρχικά ευνοείται ο καταναλωτής, στο τέλος πληρώνει διπλά το λογαριασμό.
Η γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη διαρκεί με το φέρι μία ώρα και κάτι. Πριν από 2 χρόνια έσπασε το μονοπώλιο της γραμμής, με την είσοδο ενός δυναμικού ανταγωνιστή. Μέχρι τότε η διαδρομή κόστιζε γύρω στα 45 ευρώ, για ένα Ι.Χ. με δύο επιβάτες. Ο ανταγωνιστής τότε έκανε κίνηση-ματ, μειώνοντας κατά 50% το κόστος μετακίνησης! Χαράς ευαγγέλια για τους ταξιδιώτες, καθώς και ο άλλος πλοιοκτήτης έριξε τις τιμές στα ίδια επίπεδα για να κρατήσει την πελατεία. Μετά το αρχικό σοκ, οι τιμές ισορρόπησαν τελικά στο -20%, κάπου δηλαδή 36 ευρώ για Ι.Χ. και δυο επιβάτες.
Φαίνεται, όμως, ότι πρόσφατα οι χτεσινοί ανταγωνιστές τα βρήκαν μεταξύ τους. Έτσι οι τιμές και στις δύο πορθμειακές γραμμές ανέβηκαν ξανά στα παλιά, απαράδεκτα υψηλά επίπεδα: 45 ευρώ για Ι.Χ. και δύο επιβάτες… Το κερασάκι στην τούρτα είναι και η χρέωση για χρήση Wi-Fi με 1,70 ευρώ. Κι αυτό για ταξίδι μιας ώρας και κάτι!
Για το τακίμι αυτό, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Οι τοπικές αρχές και η κοινωνία της Ζακύνθου δέχονται αδιαμαρτύρητα την εξέλιξη αυτή, όπως άλλωστε συνολικά οι πολίτες της χώρας υποδέχονται με αφασία το μνημόνιο 3, τους φόρους, τις προκαταβολές. Η Ζάκυνθος έχει και βουλευτή, τον κ. Κοντονή, που είναι και υφυπουργός αθλητισμού στην κυβέρνηση αλλά δεν βλέπουμε κάποια κίνηση και από αυτόν. Η ζωή συνεχίζεται – αρκεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Το προφίλ των δικαιούχων - Η διάρκεια της άδειας ανά κατηγορία
Μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, με σκληρή κριτική σε κυβέρνηση για ενέργεια, θεσμούς και υποκλοπές
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.