- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εκτός ατζέντας των κομμάτων το «μνημόνιο 3»
Προεκλογικό «ανάθεμα» για τη νέα συμφωνία από αυτούς που την ψήφισαν…
«Εμείς θα συνεργαστούμε με όποιον έχει την άποψη ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας άφωνους όλους όσοι γνωρίζουν ότι μόλις προ ολίγων εβδομάδων ο πρόεδρος του κόμματος υπέγραψε μια βαριά συμφωνία με τους δανειστές, που ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή και πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μόλις την επομένη των εκλογών. Η κ. Γεροβασίλη, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προεκλογικής προσέγγισης των πραγμάτων, πρόσθεσε πως «θα πρέπει με αυτούς τους οποίους θα συγκυβερνήσουμε αν χρειαστεί να έχουν κοινή άποψη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Θα πρέπει να έχουν κοινή άποψη για τα θέματα των μισθών, συντάξεων, των οριζοντίων απολύσεων, των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει να έχουν την ίδια στρατηγική απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, την ίδια στρατηγική απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα». Όλα αυτά όμως είναι μέρος της συμφωνίας για το «μνημόνιο 3» και μάλιστα τα περισσότερα θα πρέπει να εγκριθούν από την ελληνική Βουλή ως προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση του προγράμματος! Άλλωστε δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εκταμιευτούν το Νοέμβριο τα 3 δις ευρώ- απαραίτητα για την πληρωμή των δόσεων-, που ενδέχεται να καθυστερήσουν εφόσον δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας απέναντι τους δανειστές.
Βεβαίως και η ΝΔ δεν παραλείπει να κλείνει τα μάτια στη σκληρή πραγματικότητα που έρχεται την επομένη των εκλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημόσια δέσμευση για μη εφαρμογή των μέτρων για τους αγρότες, όπως αυτά έχουν συμφωνηθεί και θα πρέπει επίσης να εγκριθούν από τη νέα Βουλή. Αντί των ρυθμίσεων αυτών, η ΝΔ υπόσχεται ισοδύναμα μέτρα που ακόμα περιμένουμε να πληροφορηθούμε και, πάντως, δεν μπορούν να απέχουν από πιθανή επιβολή πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων.
Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το «μνημόνιο 3» γίνεται βασικός στόχος από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, που το ψήφισαν, αλλά -όπως διατείνονται- δεν το ήθελαν ούτε το θέλουν. Μένει να αποδειχτεί ποιος και πώς θα εφαρμόσει το βαρύ πακέτο προαπαιτούμενων και μάλιστα σε μηδενικό χρόνο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.