- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ορισμένα κόμματα είναι αντιμέτωπα με «ανοιχτές πληγές» που έχουν προκαλέσει αμφισβητούμενες υποθέσεις πρωτοκλασάτων στελεχών. Ήδη ορισμένα από αυτά βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός λίστας των κομμάτων, που μέχρι πρόσφατα τους περιποιούσαν τιμή και τους διόρισαν μάλιστα σε θέσεις-κλεδιά.
Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλος Χαϊκάλης βρίσκεται στα πρόθυρα…διαζυγίου με το κόμμα του, τους ΑΝ.ΕΛ. Οι εξηγήσεις που έδωσε για την εταιρεία στην Κύπρο που διαχειριζόταν τα έσοδά του από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες όχι μόνο δεν απάλειψαν τις «γκρίζες ζώνες» και τα ερωτήματα αλλά ήρθαν να προσθετούν σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως η υπόθεση με τις 5.000 ευρώ στο χρηματιστή κ. Αποστολόπουλο αλλά και την υπόθεση με τις υποκλοπές, παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015.
Αλλά και ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος βρίσκεται στα πρόθυρα εξόδου από το ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τη φοροδιαφυγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η υπόθεση αναμοχλεύτηκε από υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για να εκτοπιστεί από τη λίστα του κόμματος. Ο κ. Μητρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση και βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή στην περιφέρειά του».
Σήμερα ανέκυψε και θέμα για τη ΝΔ καθώς ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, εκ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, κατέθετε επί τετράωρο στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, καθώς κλήθηκε ως ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αν και δεν είναι υποψήφιος, η υπόθεση έγινε αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από το ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και πλαγιοκόπησης της ΝΔ.
Παραδόξως οι υποθέσεις αυτές μπορεί να στοιχίσουν και στα τρία κόμματα μια οριακή φθορά ικανή είτε να κρίνει ακόμα και την πρωτιά στην κάλπη είτε-για την περίπτωση των ΑΝΕΛ- να δώσει χαριστική βολή, δίνοντας ποσοστά κάτω του 3%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.