Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Τσακαλώτου με τον Τζόζεφ Στίγκλιτς

Εξέφρασε επιφυλάξεις για την οικονομική λογική της συμφωνίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103060-204798.jpg

Τον Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς δέχτηκε σήμερα στις 15:00 o υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο υπουργείο.

Ο υπουργός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Στίγκλιτς για την υποστηρικτική του στάση απέναντι στη χώρα και το λαό της. Στη συνέχεια τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου 2015 και του εξέθεσε τα προβλήματα τα οποία συνάντησε η ελληνική πλευρά. Επίσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αναμένεται να εμφανιστούν στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο Στίγκλιτς εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική λογική της συμφωνίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αμερική προσφέρονται να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της από τη βαθιά οικονομική κρίση.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY