Κοινωνια

Εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες στην Καλλιθέα - Πολίτης εντόπισε φιαλίδια με ύποπτη ουσία

Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ έχει μεταβεί στο σημείο

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο πολυκατοικίες στην Καλλιθέα για φιαλίδια που ενδέχεται να περιέχουν επικίνδυνη ουσία

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης (6.10) στην Καλλιθέα, μετά τον εντοπισμό φιαλιδίων που ενδέχεται να περιέχουν επικίνδυνη ουσία σε δύο πολυκατοικίες.

Τα φιαλίδια εντόπισε πολίτης, η οποία ενημέρωσε τις Αρχές ότι ενδέχεται να περιέχουν κρυσταλλοποιημένο πικρικό οξύ, ουσία που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) έχει μεταβεί στις δύο πολυκατοικίες στην Καλλιθέα για τον έλεγχο και την περισυλλογή των φιαλιδίων που ενδέχεται να περιέχουν επικίνδυνη ουσία.

Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην απαραίτητη προληπτική εκκένωση των κατοίκων.

Στο σημείο βρίσκεται και η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πικρικό οξύ έχει χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εκρηκτικών, μεταξύ άλλων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και θεωρείται επικίνδυνο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY