- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη
Η σορός της γυναίκας είχε εντοπιστεί μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας 26χρονος αλλοδαπός από το Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος η ανθρωποκτονία 38χρονης υπηκόου Μ. Βρετανίας, η σορός της οποίας είχε εντοπιστεί μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο σε περιοχή της Κυψέλης το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας 26χρονος αλλοδαπός από το Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, μεσημβρινές ώρες της 18/07/2026 εντοπίστηκε σορός γυναίκας, μέσα σε βαλίτσα, σε εγκαταλελειμμένο χώρο στην Κυψέλη, ενώ τις έρευνες ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας της ΔΑΟΕ.
Στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποίησαν αυτοψία και βιολογικές εξετάσεις επί της σορού, από τις οποίες -παρά την προχωρημένη σήψη και τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες- κατάφεραν να εντοπίσουν αξιοποιήσιμα δακτυλικά αποτυπώματα του θύματος.
Ακολούθησε σχετικό αίτημα και αναζήτηση πληροφοριών μέσω του Τμήματος Interpol της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, για την οποία οι αμερικανικές Αρχές γνωστοποίησαν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτίζονται με εκείνα 38χρονης υπηκόου Μ. Βρετανίας.
Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα εισήλθε στη χώρα στις 26 Ιουνίου 2026 και διέμενε σε φιλική κατοικία σε περιοχή του Πειραιά μέχρι τις 10 Ιουλίου 2026, οπότε και αποχώρησε προς άγνωστο προορισμό εντός της Αττικής.
Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και με ψηφιακή ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 26χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση, ο οποίος προσήχθη την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 στην έδρα της ΔΑΟΕ και, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε τις πράξεις του.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 26χρονος τοποθέτησε τη σορό σε βαλίτσα και τη μετέφερε στον εγκαταλελειμμένο χώρο. Μάλιστα, ο 26χρονος της επόμενες ημέρες χρησιμοποίησε τις τραπεζικές κάρτες του θύματος πραγματοποιώντας αναλήψεις χρηματικών ποσών. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα και μαχαίρι, λόγος για τον οποίο συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, καθ' όλη τη διάρκεια των ερευνών, υπήρξε συνεργασία με αξιωματικό Σύνδεσμο της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Σοβαρού και Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου - National Crime Agency (NCA), καθώς και με αστυνομικές Αρχές της Σκωτίας - Police Service of Scotland.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
2.000 για την τακτοποίηση αυθαιρέτου και οι ταρίφες των 5.000 και 7.000 ευρώ
Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του
Πήραν τηλέφωνο την τράπεζα και απέκλεισαν την οικογένεια από τις δωρεές για το παιδί τους
Η Τροχαία συλλέγει βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις από μάρτυρες και διερχόμενους οδηγούς
Ο 37χρονος υποστήριξε ότι 400.000 έως 600.000 ευρώ δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Χωρίς ίχνη διάρρηξης τα γραφεία της κατασκευαστικής - Έρευνες από την Ασφάλεια
Στο «μικροσκόπιο» και ο χρόνος χορήγησης των ουσιών
Το «μετά» μιας άγριας επίθεσης στη μητέρα μου, το «πριν» μιας περιοχής που δε σηκώνει άλλη αδιαφορία
Το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα έγινε λίγο πριν τις 12:00
Στον ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την κοπέλα
«Ζω στην κυριολεξία από θαύμα» δηλώνει ο 41χρονος
Οι πρώτες πληροφορίες
Από το «όλοι συμμορία είναι» μέχρι τις ταρίφες για τα γρηγορόσημα
Το «αβγό» στο σημείο «που κάνει νάνι» και άλλες κωδικές λέξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.