- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μία σύλληψη για εμπρησμό στη Χίο - Φορτηγό προσέκρουσε σε αγωγό ηλεκτρικής ενέργειας
Πάνω από 602 πρόστιμα και 217 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Χίος: Μία σύλληψη για εμπρησμό - Φορτηγό προσέκρουσε σε αγωγό ηλεκτρικής ενέργειας
Σε μία σύλληψη προχώρησαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για πυρκαγιά από αμέλεια που εκδηλώθηκε χθες στην θέση «Παναγιά Σικελιάς» στην περιοχή Έξω Δίδυμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά περίπου στις 20:30, όταν κατά τη διέλευσή του με φορτηγό μεταφοράς μηχανήματος από την επαρχιακή οδό Έξω Διδύμας - Παναγιάς Σικελιάς στη Χίο προσέκρουσε σε συνεστραμμένο αγωγό μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα την αποκόλληση και πτώση του αγωγού στο έδαφος, προκαλώντας πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα.
Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό από αμέλεια και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.953,125 ευρώ.
Πάνω από 602 πρόστιμα και 217 συλλήψεις για πυρκαγιές από την αρχή του έτους
Σημειώνεται ότι, από 1 Ιανουαρίου έως και 23 Ιουλίου 2026, έχουν επιβληθεί συνολικά 602 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 846.860,61 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 217 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 191 (88,02%) είναι από αμέλεια και οι 26 (11,98%) από πρόθεση.
Όπως τονίζεται από την Πυροσβεστική, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, διενεργώντας εντατικούς ελέγχους και προχωρώντας άμεσα στην απόδοση ευθυνών, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. «Η τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας και η αποφυγή εργασιών που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη αποτελούν βασική προϋπόθεση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών», υπογραμμίζει η Πυροσβεστική.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το κίνητρο δεν είναι υποχρεωτικά αυτό που παρουσιάζεται στα social media» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
Τι αναφέρει η Αστυνομία για τον 28χρονο καθ' ομολογία δράστη
Η «σπείρα των εξωλέμβιων» δρούσε επί σχεδόν τρία χρόνια - 69 περιπτώσεις κλοπών από σκάφη στην περιοχή
Πάνω από 602 πρόστιμα και 217 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Τι υποστηρίζει ο 41χρονος
Έρευνα για το τι προηγήθηκε
Αρχικά οι γιατροί νόμιζαν πως πρόκειται για γαστρεντερίτιδα
Ο ηλικιωμένος οδήγησε μάλιστα μέχρι την Αθήνα για τους τα παραδώσει
Ποινική δίωξη για ψευδή πιστοποιητικά και αλλοίωση τοξικολογικών εξετάσεων
Τη Δευτέρα η απολογία του 28χρονου καθ' ομολογία δράστη
Η γυναίκα λογομάχησε έντονα με τη σύζυγο του άνδρα
Ο κατηγορούμενος που φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία του 73χρονου, οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή
Για τη φωτιά που εκδηλώθηκε δρουν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα
Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
Αναμένεται να του ασκηθεί ποινική δίωξη
Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ
Tι αναφέρει η αυτόπτης μάρτυρας και επιζήσασα της φονικής πυρκαγιάς
Εξιχνιάσθηκαν 24 διαρρήξεις με λεία άνω των 865.000 ευρώ
Κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε εκθέσεις
Δεκτό το αίτημα της υπεράσπισής του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.