Κοινωνια

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: «Δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το κίνητρο»

«Ο 43χρονος ήταν στο επίκεντρο των αρχών από τα πρώτα 24ωρα»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη
Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: «Δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το κίνητρο»

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Οι νέες δηλώσεις της Κωνσταντίας Δημογλίδου για την εξιχνίαση του εγκλήματος και τη στάση του κατηγορούμενου

Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τονίζοντας ότι από τα πρώτα 24ωρα μετά τη δήλωση της εξαφάνισης, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στον 43χρονο καθ' ομολογία δολοφόνο. 

Η καθυστερημένη δήλωση της εξαφάνισης αποτέλεσε σημαντική δυσκολία για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της Σταυρούλας Λεβεντάκη, όμως, οι αρχές κατάφεραν γρήγορα να εντοπίσουν βιντεοληπτικό υλικό. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, ο κατηγορούμενος είχε διαγράψει κρίσιμο οπτικό υλικό, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ανάκτηση δεδομένων και κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι το θύμα κατευθύνθηκε προς την περιοχή όπου βρίσκεται η κατοικία του και δεν καταγράφηκε ποτέ να αποχωρεί από εκεί. Οι ερευνητές φρόντισαν να μην αντιληφθεί ο ύποπτος πως βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών, γεγονός που συνέβαλε στην εξέλιξη της υπόθεσης. 

«Μέσα σε 24 ώρες είχαμε τις πρώτες απαντήσεις από στοιχεία που είχαν καθαριστεί επιμελώς από τον δράστη», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του. 

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ο κατηγορούμενος είχε ενσωματωθεί πλήρως στην τοπική κοινωνία

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων προσώπων ή με το κίνητρο της δολοφονίας, η κα Δημογλίδου ξεκαθάρισε μιλώντας στην ERTNews ότι πρόκειται για ζητήματα τα οποία δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως και αναμένεται να διερευνηθούν στο πλαίσιο της ανάκρισης. Όπως είπε, θα εξεταστεί τόσο το κίνητρο που οδήγησε τον κατηγορούμενο στις πράξεις του όσο και το ενδεχόμενο να υπήρξε οποιαδήποτε μορφή συνδρομής, γνώσης ή υπόθαλψης από τρίτα πρόσωπα.

H εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που εξετάστηκαν κατά την προανάκριση. Επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος ζούσε επί σειρά ετών στην περιοχή και είχε ενσωματωθεί πλήρως στην τοπική κοινωνία, γεγονός που καθιστούσε δύσκολο για τους κατοίκους να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να εμπλέκεται σε μια τόσο σοβαρή εγκληματική ενέργεια. Ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία μόνο μία φορά για αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου, στοιχείο που συνέβαλε στο να μη θεωρείται ύποπτος από το περιβάλλον του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ofrit Liviatan
Από την Πυθία στους αλγορίθμους: Η Ofrit Liviatan στους 4ους Δελφικούς Διαλόγους

Η σχέση δικαίου και δημοκρατίας, οι κίνδύνοι και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, και γιατί θεωρεί ότι οι σύγχρονες «μηχανές-μαντεία» χρειάζονται επειγόντως κανόνες και δημόσια λογοδοσία.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY