- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πύργος: «Το βρέφος έχει πάνω από 40 πληγές στο σώμα» - Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή
Ομολόγησε την κακοποίηση ο πατριός του κοριτσιού
Η κακοποίηση του βρέφος φέρεται να είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο
Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες για την άγρια κακοποίηση του μόλις 10 μηνών βρέφους από τον Πύργο Ηλείας, που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Τη Μεγάλη Πέμπτη (9.4) η μητέρα και ο πατριός του βρέφους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.
Σύμφωνα με το patrisnews.gr, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης μαρτυρούν την άγρια κακοποίηση του βρέφους, το οποίο φέρει περισσότερες από 40 πληγές στο σώμα του. Το παιδί είχε κατάγματα στα πόδια, τα οποία οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι προκλήθηκαν μετά από ατύχημα. Η Εισαγγελέας που χειρίστηκε την συγκεκριμένη υπόθεση απήγγειλε κατηγορίες, τόσο στη μητέρα, όσο και στον νεαρό άνδρα, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου, αφού τα σημάδια στο βρέφος ήταν δεκάδες και εμφανέστατα, ενώ την ίδια ώρα το βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα.
Ο πατριός δάγκωνε και έκαιγε με το τσιγάρο το βρέφος
Ο 18χρονος φέρεται να δάγκωνε και να έκαιγε με τσιγάρο το μικρό κορίτσι, ενώ η μητέρα του κατηγορείται ότι δεν έκανε καμία ενέργεια για να αποτρέψει τα όσα συνέβαιναν. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε καμία κίνηση για να σώσει το μωρό επειδή φοβόταν τον σύντροφό της.
Ο 18χρονος ομολόγησε το είχε κάψει με τσιγάρα, ενώ όποτε έκλαιγε και εκείνος ήταν μεθυσμένος, το δάγκωνε με δύναμη και το πλήγωνε σε όλο του το σώμα. Η κακοποίηση του μωρού είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.
Πώς ήρθε στο φως η υπόθεση κακοποίησης
Η υπόθεση κακοποίησης αποκαλύφθηκε στις 16 Μαρτίου 2026, έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία βρέφος περίπου οχτώ μηνών, έφερε σοβαρό τραύμα στο πόδι. Τότε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και της ομάδας ΔΙΑΣ Πύργου εντοπίστηκε και συνελήφθη η κατηγορούμενη μητέρα του βρέφους, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση.
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, το βρέφος μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια στο Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, όπου διαπιστώθηκε από τους ιατρούς ότι έφερε τραύμα στο πόδι, κάταγμα, καθώς και πολλαπλές δερματικές βλάβες και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, εξοπλισμός και οχήματα από την ΕΛ.ΑΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού
H έρευνα που αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γήρανση του εγκεφάλου και η προσωπική ιστορία ενός 96χρονου πατέρα
Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκαν για να τον ακινητοποιήσουν
Η αποστασιοποίηση από την εργασία και η «καριέρα των ονείρων μας» που φαίνεται να απομακρύνεται
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών
Οι αλλαγές στη νομοθεσία διεθνώς αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για την ευθανασία, ενώ στην Ελλάδα το θέμα εξακολουθεί να μένει στο περιθώριο.
Γνωστός στις Αρχές ο δράστης
Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Συνεχίζει να καίγεται ο χώρος
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα της
Το κορίτσι παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Αποκόμιζαν τεράστια κέρδη μέσω εικονικών τιμολογίων, εταιρειών που πτώχευαν και εξαφανισμένων εμπόρων
Στη φυλακή οδηγείται ο 25χρονος μετά την απολογία του - Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς έγινε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.