- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάγδα Φύσσα: «Σήμερα νίκησε η ειρήνη - Φεύγω ανακουφισμένη, δεν θα τους ξαναδώ στη ζωή μου»
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι-μέλη και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση
Μάγδα Φύσσα: «Σήμερα νίκησε η ειρήνη - Φεύγω ανακουφισμένη, δεν θα τους ξαναδώ στη ζωή μου»
Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι 42 κατηγορούμενοι που δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό για την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Η Μάγδα Φύσσα, συγκινημένη με την ανακοίνωση της ενοχής και σε δεύτερο βαθμό, αγκαλιάστηκε με συνηγόρους και άλλους υποστηρικτές, ενώ περιχαρείς ήταν και οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής.
«Να σας ευχαριστήσω όλους που είστε εδώ για άλλη μια φορά. Είναι πάνω και από ιστορική αυτή η ημέρα, σήμερα κέρδισε η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ειρήνη. Δεν δικαιώνονται μόνο τα θύματα της Χρυσής Αυγής. Δικαιώνονται και όλα τα θύματα του φασισμού και ειδικά τα θύματα που πήγαν για εκτέλεση. Δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε αυτό, αυτές τις εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες και σημάδεψαν την ψυχή μας.
»Σήμερα αφιερώνουμε αυτή τη νίκη σε όλους αυτούς που δώσανε τη ζωή τους για την ελευθερία. Ακριβώς το ίδιο έκαμνε και το δικό μου το παιδί. Βέβαια, τότε είχαμε Kατοχή... Τώρα ήταν σε καιρό ειρήνης και είχε πάει να δει μπάλα. Κι όμως, το ναζιστικό αυτό μόρφωμα βγήκε στον δρόμο και σκότωσε. Καταδικάστηκε όμως σήμερα, τελεσίδικα πια, και αυτό που έχω να σας πω είναι ότι φεύγω με μια ανακούφιση, ότι δεν θα τους ξαναδώ και ξανακούσω. Δεν θέλω να τους ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, εξοπλισμός και οχήματα από την ΕΛ.ΑΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού
H έρευνα που αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γήρανση του εγκεφάλου και η προσωπική ιστορία ενός 96χρονου πατέρα
Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκαν για να τον ακινητοποιήσουν
Η αποστασιοποίηση από την εργασία και η «καριέρα των ονείρων μας» που φαίνεται να απομακρύνεται
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών
Οι αλλαγές στη νομοθεσία διεθνώς αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για την ευθανασία, ενώ στην Ελλάδα το θέμα εξακολουθεί να μένει στο περιθώριο.
Γνωστός στις Αρχές ο δράστης
Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Συνεχίζει να καίγεται ο χώρος
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα της
Το κορίτσι παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Αποκόμιζαν τεράστια κέρδη μέσω εικονικών τιμολογίων, εταιρειών που πτώχευαν και εξαφανισμένων εμπόρων
Στη φυλακή οδηγείται ο 25χρονος μετά την απολογία του - Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς έγινε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.