- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στην Ειρήνη Μουρτζούκου για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Με απόφαση της εισαγγελέως Αμαλιάδας
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στην Ειρήνη Μουρτζούκου για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση ασκήθηκε σε βάρος της Ειρήνη Μουρτζούκου για την υπόθεση θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη, με απόφαση της εισαγγελέως Αμαλιάδας.
Η εισαγγελική λειτουργός, έπειτα από ενδελεχή εξέταση της ογκώδους δικογραφίας και αξιολόγηση του συνόλου του αποδεικτικού υλικού, έκρινε πως στοιχειοθετείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στο υλικό περιλαμβάνονται ιατροδικαστικές γνωματεύσεις, μαρτυρικές καταθέσεις, απολογίες, καθώς και δεδομένα που προέκυψαν από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια Αμαλιάδας, η οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα να καλέσει την κατηγορούμενη προκειμένου να απολογηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η ποινική ευθύνη για τον θάνατο του παιδιού αποδίδεται αποκλειστικά στην κατηγορούμενη, χωρίς να προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής άλλων προσώπων. Αυτό ισχύει παρά το γεγονός ότι η ίδια φέρεται να επιχείρησε επανειλημμένα να κατευθύνει τις υποψίες προς τρίτους και κυρίως προς τη μητέρα του παιδιού, Πόπη Παυλή. Ωστόσο, τόσο οι καταθέσεις όσο και τα ιατροδικαστικά ευρήματα δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της, με αποτέλεσμα το αφήγημά της να μη στηρίζεται από τα αντικειμενικά στοιχεία της έρευνας.
Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Μουρτζούκου έχει ήδη ομολογήσει τη δολοφονία ακόμη τεσσάρων βρεφών, ανάμεσά τους και των δύο παιδιών της, και βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Η άσκηση της νέας δίωξης επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής Φως στο Τούνελ, η οποία την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου είχε μεταδώσει πρώτη ότι οι δικαστικές αρχές κατέληγαν στο συμπέρασμα πως το μοναδικό πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του μικρού Παναγιώτη είναι η ίδια.
Πηγή: Φως στο Τούνελ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προφυλακιστέος και ο 26χρονος
Νέα ευρήματα και κρίσιμα ερωτήματα για το ποιος κατέστρεψε το διαβατήριο της 50χρονης
Ο 65χρονος Ιταλός που βρίσκεται προφυλακισμένος, εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του
Τα οστά έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν από ιατροδικαστή
Τα περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί και θα εξετάσει ειδικός ανθρωπολόγος
«Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την πλήρη διαλεύκανση και τη δικαιοσύνη που της αξίζει»
Τον αναζητούσαν επί μέρες
Τι αναφέρει το βούλευμα
Συνελήφθη - μεταξύ άλλων - ο πατέρας αι ο παππούς του
Η ανάρτηση του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων
Πώς προσέγγισαν τη γυναίκα οι απατεώνες
Η οικογένεια του πρώην υπουργού είναι πεπεισμένη πως ο Σήφης Βαλυράκης ήταν θύμα μίας αποτρόπαιας εγκληματικής ενέργειας
Αμφισβητούν τα δεδομένα του ιατροδικαστή
Ήταν συνεπιβάτιδα στο όχημα που οδηγούσε άλλη ανήλικη
Οδηγούσε το πατίνι με μία φίλη της
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος τον εντόπισε από τις κάμερες ασφαλείας
Στο στόχαστρο των Αρχών ο συνοδός της ανήλικης - Εξετάζεται η εμπλοκή και δεύτερου ατόμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.