Κοινωνια

Τροχαίο στη Λούτσα: Πώς έγινε το δυστύχημα με τους τρεις 15χρονους - Νεκρός ο συνοδηγός

«Ο γιος μου δεν ήξερε να οδηγεί», ισχυρίζεται η μητέρα του φερόμενου ως οδηγού

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαίο στη Λούτσα

Ο οδηγός φαίνεται πως ανέπτυξε ταχύτητα και χάριν επίδειξης τράβηξε χειρόφρενό χάνοντας όμως τον έλεγχο του οχήματος 

«Ο γιος μου δεν ήξερε να οδηγεί» υποστηρίζει η μητέρα του οδηγού του μοιραίου οχήματος που το μεσημέρι της Παρασκευής, ξέφυγε της πορείας του και «καρφώθηκε» σε πεύκο στην οδό Δημοκρατίας στη Λούτσα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο συνοδηγός.

Τα τρία αγόρια, ηλικίας μόλις 15 ετών, βγήκαν για βόλτα με το αυτοκίνητο που πήρε ο οδηγός του οχήματος, στα κρυφά, από τους γονείς του. Φυσικά, δεν είχε δίπλωμα, όμως επιβίβασε τους δύο επίσης 15χρονους φίλους του στο λευκό Fiat Punto και πήγαν για μια βόλτα στα στενά της περιοχής όπου διέμεναν.

Στην οδό Δημοκρατίας, ο οδηγός φαίνεται πως ανέπτυξε ταχύτητα και χάριν επίδειξης τράβηξε χειρόφρενό. Έχασε όμως τον έλεγχο του οχήματος το οποίο διέγραψε μια ανεξέλεγκτη πορεία περίπου 20 μέτρων έως ότου προσκρούσει πάνω σε κράσπεδο στην άκρη του οδοστρώματος και το όχημα εκτινάχθηκε, ανετράπη και κατέληξε πάνω στον κορμό ενός πεύκου.

Κάτω από συνθήκες που παραμένουν απροσδιόριστες ο 15χρονος συνοδηγός την ώρα της απώλειας ελέγχου για άγνωστο λόγο, ίσως γιατί πίστευε πως θα μπορούσε να πεταχτεί έξω από το όχημα, άνοιξε την πόρτα του, με αποτέλεσμα τη στιγμή που το αυτοκίνητο χτύπησε στο κράσπεδο, να εκτιναχθεί και να τραυματιστεί θανάσιμα. Το αυτοκίνητο έπεσε στον κορμό του δένδρου με την πλευρά του συνοδηγού, στο ύψος του παρμπρίζ. Δευτερόλεπτα μετά το μοιραίο, ο οδηγός βγήκε από το όχημα φωνάζοντας «τι έκανα, τι έκανα».

Τρεις οικογένειες υπέστησαν σοκ από τις κλήσεις των αστυνομικών που τις ενημέρωσαν για το μοιραίο. Η οικογένεια ωστόσο του άτυχου Ελιόν βυθίστηκε στο πένθος. Το παιδί της, έφυε τόσο πρόωρα, από μια επιπόλαια απόφαση. Οι ιδιοκτήτες του οχήματος και γονείς του 15χρονου οδηγού, αρνούνται να πιστέψουν πως ο γιος τους, ήταν αυτός που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, υποστηρίζοντας στους αστυνομικούς πως «δεν γνώριζε να οδηγεί, άρα δεν μπορούσε να είναι αυτός ο οδηγός». Η εικόνα όμως που έχουν οι αστυνομικοί είναι ξεκάθαρη.

Από το σημείο του μοιραίου, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ υλικό έχει συγκεντρωθεί και από προγενέστερο σημείο όπου φαίνεται το όχημα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα ελάχιστα πριν το τροχαίο. Χθες το βράδυ, ο συνεπιβάτης του οχήματος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ενώ ο οδηγός παραμένει κυρίως για προληπτικούς λόγους υπό την παρακολούθηση των ιατρών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY