- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξαφάνιση Λόρας: Για ποιους λόγους οι γερμανικές Αρχές ζήτησαν δείγμα DNA από τους γονείς της
Ενεργοποιείται η Eurojust
Εξαφάνιση 16χρονης: DNA από τη μητέρα της Λόρας ζήτησαν οι γερμανικές Αρχές, αλλά έδωσε μόνο ο πατέρας
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Λόρας με έμπειρους δικηγόρους στην Γερμανία να σχολιάζουν την κίνηση των γερμανικών Aρχών να ζητήσουν δείγμα DNA από την μητέρα της 16χρονης.
«Φαίνεται να έχουν ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να πάρουν δείγμα DNA από την μητέρα της Λόρας. Έτσι ώστε αν εντοπίσουν κάποιο τέτοιο σχετικό δείγμα να διευκολυνθούν στην έρευνα τους», είχε αποκαλύψει οαστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.
«Μου φαίνεται βέβαια περίεργο γιατί δόθηκε αυτή η εντολή και δεν είχε ήδη γίνει από την καλή διάθεση της μητέρας», είπε ο δικηγόρος Γιώργος Βλαχόπουλος.
Για να γίνει πάντως ένα τέτοιο αίτημα από τις γερμανικές αρχές σημαίνει πως συντρέχει σοβαρός λόγος συμπληρώνει ο κύριος Βλαχόπουλος.
«Πρέπει να υπάρχει εισαγγελική εντολή και αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Είτε ενός κακουργήματος ή όταν υπάρχει θέμα να μάθει το περιβάλλον του παιδιού εάν έχει βρεθεί».
Οι γερμανικές Αρχές φαίνεται πως έχουν εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης χωρίς να αποκλείεται να ξεκινήσουν και κατ’ οίκον έρευνες.
Ένα από τα σπίτια που θα μπορούσαν να ψάξουν ενδεχομένως να είναι εκείνο του ετεροθαλούς αδελφού της ο οποίος πάντως υποστήριξε πως έχει να την δει χρόνια.
Ενεργοποιείται η Eurojust για την Λόρα
Οι έρευνες για την 16χρονη πάντως περνούν σε δεύτερο στάδιο μετά και την ευρωπαϊκή εισαγγελική εντολή που δόθηκε.
«Αυτή τη στιγμή ενεργοποιείται Eurojust συνεργασία. Ευρωπαϊκή δικαστική εντολή για την αναζήτηση της Λόρας. Θα έχουμε άρσεις απορρήτου, εξέταση DNA, κατ’ οίκον έρευνες, κινητά, το mail της έρευνας».
Έδωσε DNA ο πατέρας της Λόρας
Ο πατέρας παραμένει στην Γερμανία. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τελικά δεν έδωσε δείγμα DNA η μητέρα της 16χρονης αλλά ο πατέρας της Λόρας. Από την άλλη, η μητέρα της ανήλικης παρακολουθεί τις εξελίξεις εξ αποστάσεως από το σπίτι της οικογένειας στο Ρίο.
Ο γενετιστής, Γιώργος Φιτσιάλος, μιλώντας στην εκπομπή Live News είπε πως όταν οι Αρχές θέλουν να κάνουν ταυτοποίηση, καλό θεωρείται να δώσουν δείγμα και οι δύο γονείς.
Το θρίλερ με την εξαφάνιση της Λόρας με τις Αρχές να βρίσκονται ένα βήμα πριν την άρση απορρήτου και τις έρευνες σε σπίτια φίλων και συγγενών της 16χρονης στην Γερμανία.
Πηγή: MEGA
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, εξοπλισμός και οχήματα από την ΕΛ.ΑΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού
H έρευνα που αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γήρανση του εγκεφάλου και η προσωπική ιστορία ενός 96χρονου πατέρα
Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκαν για να τον ακινητοποιήσουν
Η αποστασιοποίηση από την εργασία και η «καριέρα των ονείρων μας» που φαίνεται να απομακρύνεται
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών
Οι αλλαγές στη νομοθεσία διεθνώς αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για την ευθανασία, ενώ στην Ελλάδα το θέμα εξακολουθεί να μένει στο περιθώριο.
Γνωστός στις Αρχές ο δράστης
Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Συνεχίζει να καίγεται ο χώρος
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα της
Το κορίτσι παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Αποκόμιζαν τεράστια κέρδη μέσω εικονικών τιμολογίων, εταιρειών που πτώχευαν και εξαφανισμένων εμπόρων
Στη φυλακή οδηγείται ο 25χρονος μετά την απολογία του - Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς έγινε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.