- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για απείθεια στον «φραπέ» Γιώργο Ξυλούρη
Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσει στις 30 Μαρτίου
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για απείθεια στον «φραπέ» Γιώργο Ξυλούρη
Κατηγορούμενος για απείθεια παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ο συνδικαλιστής στον αγροτικό χώρο Γιώργος Ξυλούρης μετά από ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η Εισαγγελία απήγγειλε στον κ. Ξυλούρη κατηγορία για απείθεια μετά από έρευνα που διενεργήθηκε για την απουσία του από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όταν κλήθηκε για πρώτη φορά,τον περασμένο Νοέμβριο.
Τότε ο συνδικαλιστής δεν είχε προσέλθει στη Βουλή, αποστέλλοντας υπόμνημα στο οποίο επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής. Στο υπόμνημα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εφόσον παραστώ, θα εξαναγκαστώ να απαντήσω ως μάρτυρας (καθήκον μαρτυρίας και αληθείας) σε ερωτήσεις των μελών της παραπάνω Επιτροπής, εκ των οποίων θα αναιρεθεί οποιοδήποτε δικαίωμά μου σε οποιαδήποτε μελλοντική κλήτευσή μου και κατάθεση ενώπιον των αρχών ως υπόπτου ή κατηγορουμένου». Είχε προηγηθεί διαρροή στοιχείων της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταξύ των οποίων και νόμιμα καταγεγραμμένες συνομιλίες εμπλεκομένων, που τον αφορούσαν. Η άρνηση του συνδικαλιστή να παρουσιαστεί στην ακρόαση, είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή του θέματος στην Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί εάν ο μάρτυρας έχει δικαίωμα άρνησης της εξέτασης του ή αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απείθειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρειάζεται συνολική αλλαγή νοοτροπίας. Σε μια σύγχρονη επιχείρηση η ασφάλεια δεν είναι το τελευταίο κουτάκι στη λίστα. Είναι το πρώτο.
Ο 78χρονος φέρεται να πλήρωσε τρεις Έλληνες για να πιέσει την πρώην σύζυγό του
Περιπολικό μετέφερε το 2,5 ετών κοριτσάκι στο Παίδων
Δωρεάν τσίκνισμα στη Βαρβάκειο, πομπή παραδόσεων έως Κοτζιά και μουσικές εκδηλώσεις
Missing Alert για τον Μοχάμεντ Χουσείν, αιγυπτιακής καταγωγής, που αγνοείται από τις 8 Φεβρουαρίου
Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσει στις 30 Μαρτίου
Στο μικροσκόπιο η χορήγηση ή μη άδειας από τις πρυτανικές Αρχές
Ο πατέρας του συνέστησε στους αστυνομικούς να λάβουν καταθέσεις από την σύντροφό και τη μητέρα του νεαρού
Ενδοοικογενειακή βία με θύμα 60χρονη – Σύλληψη του 37χρονου και νέες απειλές από τα κρατητήρια
Πάνω από 7 εκατ. ευρώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών
Μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο
Η γυναίκα που φέρεται να στρατολόγησε τον 54χρονο
Οι γιατροί του νοσοκομείου εκτιμούν ότι είναι 2 με 2,5 ετών
Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη, όπως ενημερώνει το νοσοκομείο
Για το περιστατικό προσήχθη και εξετάζεται ο 25χρονος πατέρας
Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
Η γυναίκα φέρεται, μάλιστα, να είναι αυτή που στρατολόγησε τον σμήναρχο
Τι υποστήριξε στην απολογία του
Οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.