Χίος: Στους 15 οι νεκροί μετανάστες μετά από επεισόδιο μεταξύ σκάφους διακινητών και Λιμενικού
Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους
Χίος: Στους 15 οι νεκροί μετανάστες μετά από επεισόδιο μεταξύ σκάφους διακινητών και Λιμενικού - Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους
Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί –με βάση τον μέχρι στιγμής απολογισμό– της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης (4.2) στη Χίο, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Μερσινιδίου στο Βροντάδο, όπου πλεούμενο, με άγνωστο ως τώρα αριθμό μεταναστών και προσφύγων, συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν 14 νεκροί –11 άνδρες και τρεις γυναίκες–, ενώ μία ακόμη γυναίκα κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Χίου όπου διακομίστηκε, βαρύτατα τραυματισμένη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται επίσης άλλοι 24 τραυματίες, επτά άνδρες, έξι γυναίκες και 11 παιδιά. Τρεις από αυτούς εγχειρίστηκαν, καθώς είχαν τραυματιστεί σε ζωτικά όργανα. Άλλες δύο γυναίκες, έγκυες, θα χειρουργηθούν επίσης, αφού διαπιστώθηκε ότι τα έμβρυα ήταν νεκρά.
Στη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος (άνδρας και γυναίκα) που επέβαιναν στο σκάφος και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο άνδρας είναι τραυματισμένος στο άνω άκρο, η γυναίκα υπέστη ελαφριά εγκεφαλική διάσειση.
Χίος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονταν όλη τη νύχτα και θα ενταθούν με το πρώτο φως της ημέρας, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που επέβαιναν στο πλεούμενο.
Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς έγινε το επεισόδιο στη Χίο
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, που είχε αποπλεύσει από τις Οινούσσες, εντόπισε τη λέμβο με τους μετανάστες και, σύμφωνα με πληροφορίες, τους έδωσε σήμα να αλλάξουν πορεία. Φέρεται να ακολούθησε επεισόδιο με τους διακινητές που επέβαιναν στη λέμβο, κατά το οποίο η λέμβος συγκρούστηκε με το σκάφος του Λιμενικού, με συνέπεια να βρεθούν άνθρωποι στη θάλασσα και άλλοι να τραυματιστούν θανάσιμα, στο ύψος του Μερσινιδίου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις του ΕΚΑΒ, με πέντε ασθενοφόρα να σπεύδουν στην περιοχή. Συνολικά 24 παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χίου, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες, καθώς και δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Στο περιπολικό σκάφος επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Politischios.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ανθυπαστυνόμος υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άκρα και διακομίστηκε στο 401
Η νεαρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αττικής και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία
Πυροτεχνουργοί στο σημείο της έκρηξης
Τι εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές
Το τηλεφώνημα «παγίδα» για ναρκωτικά και η βαλίτσα που εξερράγη
Ο 62χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ - Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις
Ο νεαρός οδηγός τραυματίστηκε όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που δρούσε νυχτερινές ώρες - 13 συλλήψεις
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η εξομολόγηση του κοριτσιού στη θεία και η αγόρευση - καταπέλτης της εισαγγελέως
Συναγερμός στις αρχές για την ταυτοποίησή του
Ο ρόλος της στη διαδρομή των νοσοκομειακών ουσιών
Έστειλε γυμνές φωτογραφίες στην αδελφή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.