Φρίκη στην Κρήτη: «Ο πατέρας βίαζε και τις δύο αδερφές μου, η μητέρα μου τα ήξερε όλα» καταγγέλλει ο αδερφός
Από τη φερόμενη αιμομικτική σχέση έχει προκύψει ένα μωρό
«Ο πατέρας μας βίαζε και τις δύο αδελφές μου, η μητέρα μου τα ήξερε όλα»: Συγκλονίζει ο αδελφός των κοριτσιών στη Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης
Σοκαρισμένη η κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο από τις συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση κακοποίησης των παιδιών μίας οικογένειας στο Ηράκλειo και συγκεκριμένα στο χωριό Μεσαρά.
Δηλώσεις για όσα συνέβησαν έκανε το απόγευμα της Παρασκευής (09.01) ο αδερφός των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον πατέρα τους. Μιλώντας στο Politica 89,8 και στην εκπομπή «Όλα Μαζί», για τη συγκλονιστική υπόθεση με την οικογενειακή κακοποίηση στη Μεσαρά στο Ηράκλειο Κρήτης, ο αδερφός καταγγέλλει ότι ο ίδιος τους ο πατέρας τους βίαζε τα κορίτσια κατ’ επανάληψη.
Με λόγια που σοκάρουν, ο ίδιος ανέφερε: «Ο πατέρας μου βίαζε και τις δύο αδερφές μου. Δεν έχει ακουμπήσει άλλος τα κορίτσια. Τα έκανε όλα εκείνος».
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, οι πράξεις φέρονται να τελούνταν με απειλές και εξαναγκασμό, ενώ περιέγραψε φράσεις που – όπως λέει – χρησιμοποιούσε ο πατέρας τους πριν προχωρήσει στις πράξεις.
«Η μητέρα μου τα ήξερε όλα»
Ιδιαίτερα βαριά είναι και η καταγγελία σε βάρος της μητέρας τους, για την οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι γνώριζε τι συνέβαινε, λέγοντας: «Η μητέρα μου τα ήξερε όλα».
Ο ίδιος κάνει λόγο για σιωπή και συγκάλυψη, τονίζοντας ότι σήμερα δέχεται πιέσεις και απειλές προκειμένου να του αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών.
Ακόμη πιο ανατριχιαστική είναι η αναφορά σε βρέφος, το οποίο – όπως καταγγέλλεται – είναι αποτέλεσμα βιασμού από τον πατέρα τους.
«Στις 3 Ιανουαρίου η αδερφή μου μού αποκάλυψε ότι το παιδί είναι αποτέλεσμα βιασμού και ότι είναι του πατέρα μας».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η αδερφή του επιθυμούσε να μεγαλώσει το παιδί, ωστόσο οι γονείς φέρονται να παρενέβησαν, ενημερώνοντας την Πρόνοια ότι δήθεν δεν είναι ικανή να το αναθρέψει.
«Δεν ήθελαν το παιδί από την πρώτη στιγμή, για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».
«Θέλουν να μείνουν μαζί μου»
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι αδερφές του νιώθουν ασφαλείς μαζί του και επιθυμούν να παραμείνουν υπό τη φροντίδα του:
«Μαζί μου περνάνε καλά, είναι ασφαλείς και αυτό θέλουν. Γι’ αυτό η εισαγγελέας μου έδωσε την επιμέλειά τους».
Παράλληλα, εκφράζει έντονη ανησυχία ότι υπάρχει προσπάθεια να επιστρέψουν στο οικογενειακό περιβάλλον:
«Θέλουν να μου πάρουν τα κορίτσια για να συνεχίσουν να τα κακοποιούν».
Υπό διερεύνηση η υπόθεση
Οι καταγγελίες βρίσκονται πλέον υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Ο αδελφός ολοκληρώνοντας τη μαρτυρία του, τόνισε ότι εργάζεται και μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για τις αδελφές του, δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Το χρονικό και οι καταγγελίες
Σύμφωνα με το creta24, το περιστατικό έγινε γνωστό χθες, οπότε μητέρα και πατέρας πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, για την άσκηση ποινικών διώξεων από τον Εισαγγελέα, ενώ έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν σήμερα και την ερχόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την καταγγελία τριών παιδιών της οικογένειας, ο πατέρας φέρεται να βίαζε από το 2024 έως τα τέλη του 2025 τη 23χρονη κόρη του με νοητική υστέρηση, καθώς και τη 14χρονη αδερφή της. Στην καταγγελία προχώρησαν τα δύο κορίτσια της οικογένειας που παρουσιάζονται ως θύματα, καθώς και ο αδερφός τους.
Ο πατέρας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβες και απειλές, καθώς και γενετήσιες πράξεις σε ανήλικο, ενώ η μητέρα για το αδίκημα της σωματικής βίας στα παιδιά.
Ενώπιον της ανακρίτριας αναμενόταν να βρεθεί σήμερα η μητέρα, ενώ τη Δευτέρα απολογείται ο πατέρας.
Το ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες, με τους δικηγόρους μάλιστα να υποστηρίζουν πως υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που θα αποδείξουν την αθωότητά τους.
«Οι κατηγορίες στερούνται οποιουδήποτε αποδεικτικού ερείσματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Κάρτσωνας, δικηγόρος του ζευγαριού.
«Έχουμε συγκεκριμένα αποδεικτικά μέσα, ώστε να αποδείξουμε ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα», ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Χατζηδάκης που επίσης εκπροσωπεί το ζευγάρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μωράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Ζάκυνθο
Βίντεο ντοκουμέντο στο φως της δημοσιότητας
Γιατί δεν «προκρίθηκε» η λύση του εξωτερικού
Σε ανάρτησή του ο καθηγητής περιγράφει αναλυτικά όλα όσα έγιναν με τη μητέρα του
Η πρώην σύζυγος του είχε καταθέσει σε βάρος του μηνύσεις για ξυλοδαρμό, βιαιότητα, προσβλητική και αδιάφορη συμπεριφορά
Αντιπαραθέσεις μαρτύρων και ανατροπές στις καταθέσεις για το περιστατικό στην Ερέτρια
Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το απίστευτο περιστατικό
Ο ίδιος παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αστυνομία
Εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του
Εκδικάζεται η υπόθεση της διαχείρισης του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Η καταγγελία γυναίκας και ο εντοπισμός των δραστών
Τι καθορίζει τη νομική κάλυψη και βοήθειά μας;
Η βόλτα στην παραλία και η δυσάρεστη έκπληξη κατά την επιστροφή του στο αυτοκίνητο
Οι πρώτες ενδείξεις για το δυστύχημα
«Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά η βλάβη στα μάτια είναι μεγάλη», λέει η μητέρα της
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
507 χλμ μακριά από το σπίτι του- Του απέρριψαν τη μετάθεση χωρίς αιτιολόγηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.