- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των αγροτών στο λιμάνι
Οι αγρότες αποχώρησαν συντεταγμένα με τα τρακτέρ τους για τα μπλόκα
«Από Δευτέρα και από αέρα και από στεριά και από θάλασσα θα μας βρίσκουν μπροστά τους», δήλωσαν εκπρόσωποι των αγροτών
Αποχώρησαν συντεταγμένα για τα μπλόκα τους, σε συνεννόηση με την τροχαία, οι αγρότες που είχαν μεταβεί το πρωί, με τα τρακτέρ και τα οχήματά τους, έξω από την εμπορική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, την οποία απέκλεισαν συμβολικά για ένα τρίωρο, στο ύψος της οδού Κουντουριώτου.
Νωρίτερα, εκπρόσωποί τους, από μικροφωνική που είχαν τοποθετήσει πάνω στην πλατφόρμα αγροτικού οχήματος, απηύθυναν χαιρετισμό στη συγκέντρωση, εξήγησαν τους λόγους της κινητοποίησης και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως ότου δοθούν «ικανοποιητικές λύσεις», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Αποδείξαμε, ότι είμαστε ειρηνικοί [...] Αλλά από Δευτέρα και από αέρα και από στεριά και από θάλασσα θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Αν δεν δώσουν λύση, δεν θα κάνουμε πίσω», ανέφερε ο Κώστας Ανεστίδης, μέλος της πανελλαδικής επιτροπής των αγροτών, από το μπλόκο των Μαλγάρων. Ο ίδιος μίλησε για «πολιτική επιδομάτων, αντί πραγματικών λύσεων», που να επιτρέπουν στους παραγωγούς, να ζουν με αξιοπρέπεια, και χαρακτήρισε την παρούσα συγκυρία «ύστατη ευκαιρία» για τον κλάδο.
Ο εκπρόσωπος των αγροτών από την Καρδίτσα Κώστας Τζέλλας μίλησε για την ενότητα και την επιμονή που απαιτείται για να υπάρξει αίσια κατάληξη, σημείωσε ότι το διακύβευμα αφορά το μέλλον των επόμενων γενεών και υποστήριξε ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν δικαιούνται να δηλώνουν άγνοια για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου καθώς «τους τα έχουμε πει πολλές φορές». Στη στήριξη που συναντούν οι αγρότες από μεγάλο μέρος της κοινωνίας αναφέρθηκε η αγρότισσα Διαμαντούλα Κρητικού και κάλεσε τους κυβερνώντες «να τελειώνουν με τις επικοινωνιακές κουβέντες και να δώσουν λύσεις».
Ο αγρότης από το μπλόκο της Σιάτιστας Θωμάς Μόσχος, μίλησε για την πίεση που βιώνουν οι αγρότες στην ύπαιθρο, εξαιτίας του ακριβού κόστους παραγωγής και υπογράμμισε: «Θα κρατήσουμε γερά, θα επιμείνουμε ως το τέλος, γιατί αλλιώς θα καταντήσουμε να ζούμε με ό,τι μας δίνουν, χωρίς ελπίδα για το μέλλον μας».
Την υποστήριξή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών δήλωσαν, επίσης, εκπρόσωποι των μελισσοκόμων, μέλη σωματείων, εκπρόσωποι φοιτητών και συλλογικοτήτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To πλήρωμα του ΕΚΑΒ φέρεται να κλήθηκε να καταβάλει κόμιστρο 39 ευρώ
Το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο
Μαρτυρικός ο θάνατός της - Τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Για την εξαφάνισή του είχε εκδοθεί Missing Alert
Επτά μήνες στη φυλακή, μετά θα αφεθεί ελεύθερος
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Εντοπίστηκαν περισσότερα από 430 γραμμάρια της ουσίας σε έφοδο στην Αθήνα
Είχε ζητηθεί η νοσηλεία της σε ψυχιατρείο
Μετά από έρευνα των αρχών, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, με τρία οχήματα
Την τύλιξε με μονωτική ταινία και tyre up για να χωρέσει στη σακούλα
Συνελήφθη εργαζόμενη σε κατάστημα ψιλικών
Σημαντικές απαντήσεις αναμένονται από την ιατροδικαστική εξέταση της σορού
Η σορός της βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι ιδιοκτησίας του δράστη
Πώς παγίδεψε εκατοντάδες πολίτες που αναζητούσαν νέο αυτοκίνητο
Την ώρα που οι γονείς τους βρισκόντουσαν σε κοντινά καταστήματα ή ταβέρνες και εκείνα έπαιζαν
Η τραγική ιστορία πίσω από μία από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις
Ο ενοικιαστής τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε χωράφι και την έθαψε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.