- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες - Πότε κατεβαίνουν στα μπλόκα - Ποια τα αιτήματά τους
Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες, έχοντας ως βασικό αίτημα τις τιμές των προϊόντων τους και το κόστος παραγωγής. Οι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα το διάστημα 30 Νοεμβρίου με 5 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα, όπως αποφασίστηκε στην ευρεία, και με μεγάλη συμμετοχή, πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.
Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται μπλόκα των αγροτών σε νευραλγικά σημεία της περιφέρειας ενώ οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 5 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Στόχος των Θεσσαλών αγροτών είναι να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον αυτοκινητόδρομο, όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ.
«Ενιαία θα βγούμε σε όλη την Ελλάδα, είτε σε Εθνικές Οδούς, είτε σε τελωνεία, είτε σε λιμάνια, είτε σε αεροδρόμια, ανάλογα με την περιοχή ώστε να ασκήσουμε την πίεση την κατάλληλη στην κυβέρνηση για να δώσει λύσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας. «Τα προβλήματα του κόσμου είναι τεράστια. Είναι τόσο μεγάλα που δεν είναι μόνο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν είναι η αναξιοπιστία της κυβέρνησης, είναι ότι οι τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής και εμείς αυτό θα το διεκδικήσουμε δυναμικά στους δρόμους», τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεπαγγελαμτικής Βάμβακος Ελλάδας, Γιώργος Καραϊσκος.
Στο πλευρό των αγροτών και οι κτηνοτρόφοι
Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζουν καθυστερήσεις στα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για την ευλογιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 417.000 αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί, με το μεγαλύτερο πλήγμα να το έχει δεχθεί η Θεσσαλία. Οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους, παρότι έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές των οφειλόμενων επιδοτήσεων.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξιχνιάσθηκαν 24 διαρρήξεις με λεία άνω των 865.000 ευρώ
Κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε εκθέσεις
Δεκτό το αίτημα της υπεράσπισής του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης
214 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Σε κατάσταση σοκ η ηλικιωμένη
Η πρώτη στην Ιατρική Αθηνών μιλάει στην ATHENS VOICE για το σχολείο ως βασικό της στήριγμα, το πιάνο ως ανάσα και για μια γενιά που αρνείται να χωρέσει σε ταμπέλες
Όσα τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας
Οι αναπλάσεις, οι επενδύσεις και η άνοδος των αξιών δεν αρκούν. Η πραγματική επιτυχία κρίνεται από το ποιοι ωφελούνται, ποιοι συμμετέχουν και ποιοι μπορεί να παραμείνουν
Αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι υπήρξε καβγάς πριν το άγριο φονικό
Τον ξύπνησαν οι διασώστες
Καθηγήτρια πανεπιστημίου η μία
Εκείνος την κατήγγειλε
Τι υποστήριξε ο 28χρονος στους αστυνομικούς
Τι ισχυρίστηκε ο δράστης
Ο κατηγορούμενος είναι σεσημασμένος
Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα δεδομένα
Η ανάρτηση 14 χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.