- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Βορίζια: Τηλεφωνήματα από και προς τις φυλακές πριν την έκρηξη
Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές
Συνεχίζονται οι έρευνες για το μακελειό στα Βορίζια
Οι έρευνες για το μακελειό στα Βορίζια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς και φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος έβαλε τη βόμβα σε σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη, ποιος έδωσε την εντολή, αλλά και ποιος την κατασκεύασε.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δυο βίντεο από τα Βορίζια, αλλά και στοιχεία από τηλεφωνικές κλήσεις. Ο πατέρας του 23χρονου - που συνελήφθη την Τετάρτη - βρίσκεται στις φυλακές κατηγορούμενος για ζωοκλοπή. Από τα στοιχεία προκύπτει πως έχουν γίνει τηλεφωνήματα προς και από τις φυλακές λίγες ώρες πριν την έκρηξη.
Βορίζια: Τι δείχνει το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη του 23χρονου
Οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις του 23χρονου ανιψιού του 39χρονου Φανούρη Καργάκη που δολοφονήθηκε στα Βορίζια. Ένα βίντεο από τη νύχτα της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι στα Βορίζια φαίνεται ότι ήταν αυτό που «έκαψε» τον 23χρονο και οδήγησε στη σύλληψή του.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε μετά την έκρηξη και φαίνεται να δείχνει τον 23χρονο να έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε σημείο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός στα Βορίζια. Το σπίτι ανήκε σε μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη με την οποία η οικογένειά του είχε ανοίξει βεντέτα. Τρία με τέσσερα λεπτά μετά την έκρηξη, φαίνεται ο 23χρονος να ανοίγει το πορτ-παγκάζ και να βάζει κάτι μέσα.
Ο 23χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από τους αστυνομικούς σε ένα από τα μπλόκα που έχουν στήσει στο χωριό. Η σύλληψή του 23χρονου έγινε στο κοιμητήριο του χωριού. Ο 23χρονος δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη με την έκρηξη, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε γάμο, όπου ήταν καλεσμένες και οι δυο εμπλεκόμενες οικογένειες και δεν είναι αυτός ο οποίος φαίνεται στο βίντεο.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η αστυνομία εξετάζει το σενάριο να εμπλέκονται και άλλα άτομα στη βομβιστική επίθεση. Στο πλαίσιο των ερευνών για τον πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την έκρηξη, η ανακρίτρια έχει καλέσει για εξηγήσεις τον πατέρα του 23χρονου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Αλικαρνασσού για ζωοκλοπές και άλλα αδικήματα. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι άλλος κατασκεύασε τη βόμβα, άλλος την τοποθέτησε και άλλος έδωσε την εντολή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ανθυπαστυνόμος υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άκρα και διακομίστηκε στο 401
Η νεαρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αττικής και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία
Πυροτεχνουργοί στο σημείο της έκρηξης
Τι εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές
Το τηλεφώνημα «παγίδα» για ναρκωτικά και η βαλίτσα που εξερράγη
Ο 62χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ - Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις
Ο νεαρός οδηγός τραυματίστηκε όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που δρούσε νυχτερινές ώρες - 13 συλλήψεις
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η εξομολόγηση του κοριτσιού στη θεία και η αγόρευση - καταπέλτης της εισαγγελέως
Συναγερμός στις αρχές για την ταυτοποίησή του
Ο ρόλος της στη διαδρομή των νοσοκομειακών ουσιών
Έστειλε γυμνές φωτογραφίες στην αδελφή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.