- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βορίζια: Τηλεφωνήματα από και προς τις φυλακές πριν την έκρηξη
Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές
Συνεχίζονται οι έρευνες για το μακελειό στα Βορίζια
Οι έρευνες για το μακελειό στα Βορίζια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς και φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος έβαλε τη βόμβα σε σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη, ποιος έδωσε την εντολή, αλλά και ποιος την κατασκεύασε.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δυο βίντεο από τα Βορίζια, αλλά και στοιχεία από τηλεφωνικές κλήσεις. Ο πατέρας του 23χρονου - που συνελήφθη την Τετάρτη - βρίσκεται στις φυλακές κατηγορούμενος για ζωοκλοπή. Από τα στοιχεία προκύπτει πως έχουν γίνει τηλεφωνήματα προς και από τις φυλακές λίγες ώρες πριν την έκρηξη.
Βορίζια: Τι δείχνει το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη του 23χρονου
Οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις του 23χρονου ανιψιού του 39χρονου Φανούρη Καργάκη που δολοφονήθηκε στα Βορίζια. Ένα βίντεο από τη νύχτα της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι στα Βορίζια φαίνεται ότι ήταν αυτό που «έκαψε» τον 23χρονο και οδήγησε στη σύλληψή του.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε μετά την έκρηξη και φαίνεται να δείχνει τον 23χρονο να έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε σημείο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός στα Βορίζια. Το σπίτι ανήκε σε μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη με την οποία η οικογένειά του είχε ανοίξει βεντέτα. Τρία με τέσσερα λεπτά μετά την έκρηξη, φαίνεται ο 23χρονος να ανοίγει το πορτ-παγκάζ και να βάζει κάτι μέσα.
Ο 23χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από τους αστυνομικούς σε ένα από τα μπλόκα που έχουν στήσει στο χωριό. Η σύλληψή του 23χρονου έγινε στο κοιμητήριο του χωριού. Ο 23χρονος δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη με την έκρηξη, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε γάμο, όπου ήταν καλεσμένες και οι δυο εμπλεκόμενες οικογένειες και δεν είναι αυτός ο οποίος φαίνεται στο βίντεο.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η αστυνομία εξετάζει το σενάριο να εμπλέκονται και άλλα άτομα στη βομβιστική επίθεση. Στο πλαίσιο των ερευνών για τον πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την έκρηξη, η ανακρίτρια έχει καλέσει για εξηγήσεις τον πατέρα του 23χρονου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Αλικαρνασσού για ζωοκλοπές και άλλα αδικήματα. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι άλλος κατασκεύασε τη βόμβα, άλλος την τοποθέτησε και άλλος έδωσε την εντολή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο γυναίκες φέρεται να μη φορούσαν ζώνη ασφαλείας
Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί
Ο θάνατος μπορεί να είναι σύντομος και απλός· η πορεία προς αυτόν όμως χρειάζεται τρυφερότητα, υποστήριξη και συντροφιά
Οι Αρχές των δικαστηρίων ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ
Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
«Του είπα ξέρω ότι τον φάγανε. Τον χτύπησαν!», είπε ο ψαράς
Έκτακτη διακοπή στην κεντρική αγορά της πόλης - Συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση
Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη
Την εξύβριζαν συστηματικά
Οι επιβαρυντικοί παράγοντες κινδύνου
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις - Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχεια
Η σχέση των Ελλήνων πολιτών με την ιδιωτικότητα
Δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Κλειστοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.