- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξι συλλήψεις για την επίθεση στον Βορίδη - Εκκενώθηκε η κατάληψη «Ευαγγελισμός»
Αστυνομική επιχείρηση με ΕΚΑΜ στο Ηράκλειο - Κατασχέθηκαν σφυριά, καδρόνια και μάσκες
Έξι συλλήψεις στην κατάληψη «Ευαγγελισμός» για την επίθεση στον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο - Κατασχέθηκαν σφυριά, καδρόνια και εξοπλισμός.
Έξι άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην κατάληψη «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο Κρήτης.
Οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές ως ύποπτοι για την επίθεση που δέχτηκε ο Μάκης Βορίδης το προηγούμενο Σάββατο 25 Οκτωβρίου σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 5:30 το πρωί με τη συμμετοχή στελεχών της ΕΚΑΜ Κρήτης, δυνάμεων της ΟΠΚΕ, διμοιριών υποστήριξης από Ηράκλειο και Ρέθυμνο, αστυνομικών από τα τμήματα επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσαράς, καθώς και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τον χώρο γύρω από το ιστορικό κτίριο.
Μέσα στους χώρους της κατάληψης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε άτομα – τρεις άνδρες ηλικίας 34, 33 και 26 ετών, καθώς και δύο γυναίκες 26 και 29 ετών – που βρέθηκαν να διανυκτερεύουν εκεί. Έκτος συνελήφθη ένας 27χρονος Κρητικός μετά από έρευνα στην οικία του στην πόλη του Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της εφόδου, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν σημαντική ποσότητα αντικειμένων: καδρόνια, σφυριά, πυροσβεστήρες, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και ακόμα ασυρμάτους. Παράλληλα, προσήχθησαν τέσσερα ακόμα άτομα – δύο άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία υπήκοος Γαλλίας – καθώς εξετάζεται η ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο περιστατικό.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά έξι αδικήματα: απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, ρευματοκλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Το περιστατικό
Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, ομάδα περίπου 25-30 κουκουλοφόρων ατόμων εισέβαλε σε εστιατόριο κοντά στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου δειπνούσε ο Μάκης Βορίδης με την οικογένειά του και φίλους. Στο ίδιο τραπέζι βρισκόταν και μια ακόμη οικογένεια.
Η καταδρομική επίθεση διήρκεσε λίγα λεπτά. Οι δράστες κινήθηκαν προς τον πρώην υπουργό πετώντας καρέκλες, ξύλα, λοστούς και άλλα αντικείμενα. Το εστιατόριο υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ επικράτησε πανικός στον χώρο και ο Βορίδης αναγκάστηκε να απομακρυνθεί άμεσα.
Το περιστατικό οδήγησε στην έναρξη εκτεταμένης έρευνας από τις Αρχές, η οποία κατέληξε στην πρωινή επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής περισσότερων ατόμων.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Ταυτοποιήθηκαν, μετά από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου έξι (6) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος πολιτικού προσώπου, βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου (25/10/2025) στο Ηράκλειο Κρήτης.
Για την υπόθεση, δυνάμει και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (31/10/2025), παρουσία δικαστικού λειτουργού, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης του κτιρίου του «Ευαγγελισμού», κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι -5- από τους κατηγορούμενους, ενώ από τις επακόλουθες έρευνες συνελήφθη ακόμη ένας.
Ειδικότερα, με τη συνδρομή ειδικών επιχειρησιακών ομάδων (Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, Ο.Π.Κ.Ε., Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς, Γραφείου Μη.Ε.Α. και Τ.Ε.Κ.Α.Μ Κρήτης) αρχικά εντοπίστηκαν οι -5- κατηγορούμενοι να διανυκτερεύουν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, εντός του κτιρίου.
Από τις επακόλουθες έρευνες σε οικίες εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο έκτος κατηγορούμενος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα σφυρί σε σακίδιο πλάτης που έφερε.
Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- είδη ρουχισμού (κουκούλες full face, καπέλο, παντελόνια, μπλούζες με ενσωματωμένες κουκούλες κλπ.),
- -38- ρόπαλα – ξύλινα κοντάρια,
- -9- αυτοσχέδιες πλαστικές ασπίδες,
- -6- αντιασφυξιογόνες μάσκες (οι -4- με φίλτρο) και -2- φίλτρα αντιασφυξιογόνου μάσκας,
- -2- πυροσβεστήρες
- ασύρματος και -10- φορτιστές ασυρμάτου,
- -10- ακουστικά ενδοεπικοινωνίας και λοιπά εξαρτήματα ασυρμάτων
- θήκη μάσκας,
- -5- κράνη μοτοσικλετιστή,
- προστατευτική μάσκα ματιών και
- -2- σφυριά.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, προσήχθησαν επιπλέον -4- άτομα, ενώ στο κτίριο διαπιστώθηκε παράνομη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος (ρευματοκλοπή), γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιο κλιμάκιο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.
Μετά τη διαδικασία εκκένωσης του υπό κατάληψη χώρου, ενημερώθηκε η Πρυτανική Αρχή για τις δικές της ενέργειες.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, ρευματοκλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου συνεχίζεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς άσκησαν σε βάρος τους, μεταξύ άλλων, κατά περίπτωση ποινική δίωξη για διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο αναβάτης σύρθηκε στον δρόμο για μερικά μέτρα και «καρφώθηκε» σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο
Αυτοκτόνησε το βράδυ της Πέμπτης στον Κορυδαλλό, η πρώην σύζυγος και ηθική αυτουργός στη δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή
Ο άνδρας βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές
Είχε σημάνει Silver Alert για τον εντοπισμό του
Τι ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών
Διαψεύδονται οι αρχικές πληροφορίες
Κάτοικοι αναφέρουν προβλήματα σε φωτεινούς σηματοδότες
Περίοικοι ειδοποίησαν τις αρχές
Έδινε στη Βασιλική φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να το γνωρίζει;
Αύριο απολογείται ο 41χρονος
Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα
Oι γονείς της ανήλικης εντόπισαν στο κινητό της μηνύματα που φέρεται να αντάλλασσε με τον καλλιτέχνη
Αναζητούνται ακόμη οι γονείς της, 48 ώρες μετά το τροχαίο
Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται
Τα ίχνη της αγνοούνται από το πρωί της Πέμπτης
Αναζητείται ακόμη ο επίδοξος «δράκος»
«Άκουσα το γκάζι και πέταξα το παιδί μου μέσα στο σούπερ μάρκετ» είπε η μητέρα που έσωσε το παιδί της τελευταία στιγμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.