- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πτολεμαΐδα: Συμμορία ανηλίκων έκανε κλοπές σε σπίτια - Άνω των 90.000 ευρώ η λεία
Παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε 20χρονο
Πώς δρούσαν οι ανήλικοι στην Πτολεμαΐδα
Ανήλικοι που συμμετείχαν σε συμμορία είχαν ξαφρίσει σπίτια στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, με συνολική λεία άνω των 90.000 ευρώ.
Συνολικά συνελήφθησαν στην Πτολεμαΐδα πέντε άτομα. Μεταξύ αυτών τρεις 17χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 19χρονος. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας, από τον περασμένο Μάρτιο έως τα τέλη του Αυγούστου οι πέντε νεαροί κατηγορούνται ότι τέλεσαν 12 κλοπές και μία επιπλέον σε απόπειρα.
Πτολεμαΐδα: Πώς δρούσαν οι συλληφθέντες - Παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε 20χρονο
Ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, κατηγορούνται ότι έμπαιναν σε σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφαιρώντας κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Οι ίδιοι φαίνεται πως παραβίαζαν πόρτες ή ανασφάλιστα παράθυρα και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν αντικλείδια.
Τα κλοπιμαία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, είτε τα έκρυβαν στα σπίτια τους, είτε τα παρέδιδαν σε 20χρονο για να τα κρύψει σε υπαίθριους χώρους, είτε τα πουλούσαν σε 34χρονο ιδιοκτήτη εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας στην Κοζάνη. Τα δύο τελευταία πρόσωπα (20χρονος και 34χρονος) συνελήφθησαν, όπως επίσης και οι γονείς των τεσσάρων εμπλεκόμενων ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.
Μέρος των κοσμημάτων που εκλάπησαν εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η οικογένεια του καθηγητή εκφράζει την ικανοποίησή της για την έκβαση της υπόθεσης
Οι Αρχές θεωρούν τον 65χρονο Ιταλό βασικό ύποπτο
Τα δύο θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο 26χρονος είχε πυροβοληθεί με αεροβόλο
Η 54χρονη μητέρα του 26χρονου βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού
Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο
Συνελήφθη 25χρονος που εμβόλισε υπηρεσιακή μηχανή - Βρέθηκαν ναρκωτικά και όπλα
Απαγορεύεται στους γονείς του δράστη η επικοινωνία με τα εγγόνια τους
Ως ύποπτος έχει προσαχθεί και ανακρίνεται ο 65χρονος σύντροφος της μητέρας
Αρνείται ότι έχει κάποια εμπλοκή με το έγκλημα
Το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας και η ακινητοποίησή του από τους αστυνομικούς
Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό
Βρισκόταν στην καρότσα αγροτικού
Τα νέα στοιχεία για το άγριο έγκλημα με θύμα 63χρονο
Χρησιμοποιεί το χιούμορ όχι για να αποκοιμίσει τη σκέψη αλλά για να την αφυπνίσει
«Η κατάσταση είναι δραματική – κυρίως για τα παιδιά» γράφει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.