- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δονούσα: Ομπρέλα καρφώθηκε στο πόδι τουρίστριας - Δραματική διάσωση στην παραλία
Ατύχημα σε απομονωμένη παραλία χωρίς πρόσβαση - Κρίσιμη η κινητοποίηση των λουόμενων
Δονούσα: Ομπρέλα παρασύρθηκε από ριπή ανέμου και τραυμάτισε σοβαρά τουρίστρια - Μεταφέρθηκε με βάρκα και ελικόπτερο στον Ερυθρό Σταυρό.
Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία της Δονούσας, όταν τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά από παραλιακή ομπρέλα που παρασύρθηκε από τον δυνατό άνεμο.
Το μεταλλικό κοντάρι της ομπρέλας διαπέρασε τον μηρό της τουρίστριας στη Δονούσα, η οποία καθόταν σε σκίαστρο λίγα μέτρα πιο πέρα.
Η παραλία όπου σημειώθηκε το ατύχημα στις 11 Ιουλίου δεν διαθέτει οδική πρόσβαση, γεγονός που έκανε εξαιρετικά δύσκολη την άμεση διακομιδή της τραυματία. Στην πρώτη φάση, το τραύμα σταθεροποιήθηκε από τη γιατρό και τη νοσηλεύτρια του νησιού, οι οποίες έφτασαν με καΐκι. Παρά τον σοβαρό τραυματισμό, δεν υπήρξε ρήξη στη μηριαία αρτηρία, κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο.
Ωστόσο, η απουσία κατάλληλων μέσων –όπως πλωτό του Λιμενικού ή τραυματιοφορέας– ανέδειξε την έλλειψη υποδομών σε παρόμοια περιστατικά.
Τη λύση τελικά έδωσε ένας 80χρονος κάτοικος, ο οποίος προσέγγισε την ακτή με τη βάρκα του. Με τη βοήθεια λουομένων, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του νησιού και από εκεί, με ελικόπτερο, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
Ενοχλημένος για τα δημοσιεύματα σχετικά με το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο διαμέρισμά του
Διακινούσε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου
Το θύμα υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με κανέναν
Αναλάμβαναν χτυπήματα «κατά παραγγελία»
Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Μεταφορά του μπλόκου στον ΒΟΑΚ
Το περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή και οικολογική διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Η εικόνα από τα αγροτικά μπλόκα σήμερα
Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κρήτη
Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη του ΤΕΕΜ
«Αυτό που είδατε ήταν η αγανάκτηση του Κρητικού κτηνοτρόφου»
Στο σημείο επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες
Το χρονικό του περιστατικού
Η απόφαση του Εφετείου
Ο Λίο υπέστη ένα και μόνο, αλλά θανατηφόρο δάγκωμα
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Διατάχθηκε διοικητική έρευνα
Η επιχείρηση διάσωσης διήρκησε περισσότερο από 24 ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.