- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δράμα: Χωρίς τις αισθήσεις του εντόπιστηκε ο ορειβάτης
Είχε πέσει σε χαράδρα μετά από επίθεση αρκούδας
Δράμα: Η ΕΜΑΚ εντόπισε τον δεύτερο ορειβάτη χωρίς τις αισθήσεις του - Σε δύσβατο σημείο
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ ο ορειβάτης που είχε πέσει σε χαράδρα στη Δράμα μετά από επίθεση αρκούδας.
Το πρωί της Τρίτης (10.6) ο δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιαόγλου, έκανε γνωστό ότι υπήρχε οπτική επαφή με τον αγνοούμενο ορειβάτη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη προσπάθεια να τον προσεγγίσουν. Άγνωστη παρέμενε η κατάσταση στην οποία βρισκόταν, με τις αναφορές των διασωστών στη Δράμα να κάνουν λόγο για δύσβατο σημείο με πυκνό φύλλωμα. «Ενδεχομένως να έχει πέσει σταδιακά» σημείωσε ο δήμαρχος Παρανεστίου. «Χθες το βράδυ είχαν σταματήσει στα 100 μ. Τον εντόπισαν. Μακάρι να είναι μόνο τραυματισμένος», είπε πει ο κ. Καγιαογλου. Τελικά, τα στελέχη της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του.
Δράμα: Το χρονικό της επίθεσης από την αρκούδα
Όπως αναφέρει το thestival, το παλαιό μαχητικό της ελληνικής αεροπορίας που είχε πέσει πριν από περίπου 77 χρόνια στο δάσος Φρακτού πήγαν να απολαύσουν δυο φίλοι οι οποίοι είναι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Δράμας όπως είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου.
Μαζί τους οι δύο φίλοι είχαν και τον σκύλο τους και όταν ανέβηκαν στο παρθένο δάσος του Φρακτού όρους τους επιτέθηκε η αρκούδα. Σύμφωνα με τον κ. Καγιάογλου, χρησιμοποίησαν εναντίον της το σπρέι πιπεριού που είχαν μαζί τους όμως εκείνη όρμησε κατά πάνω τους, με αποτέλεσμα ο ένας να πέσει στη βαθιά χαράδρα, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ανέβηκε σε ένα δέντρο.
«Δύο φίλοι που είναι και στον Σύλλογο Δρομέων Δράμας, ανέβηκαν στο Παρθένο Δάσος Φρακτού μαζί με έναν σκύλο και εκεί τους επιτέθηκε η αρκούδα. Είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού και το χρησιμοποίησαν για να τη σταματήσουν. Η αρκούδα τους όρμηξε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή. Ο ένας δεν έχει πάθει τίποτα, όμως ο δεύτερος έφυγε στον γκρεμό. Πρόκειται για έναν γκρεμό βάθους χιλίων μέτρων και δεν γνωρίζουμε που έχει φτάσει. Αν έχει σταματήσει κάπου. Δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι.
»Η περιοχή λέγεται Τζάκι Ρέμα. Οι δύο άνθρωποι πήγαν να επισκεφτούν ένα παλιό μαχητικό αεροπλάνο που έπεσε εκεί πριν από πολλά χρόνια και υπάρχει ως αξιοθέατο. Έχουν ανέβει δυνάμεις στην περιοχή για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν. Φίλοι τους, Πυροσβεστική, η εθελοντική ομάδα ΟΦΚΑΘ», είπε στο thestival.gr ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διεύθυνση τα ξέρει», εννοώντας προφανώς τους προϊσταμένους της
«Μου άνοιξαν το ΙΧ με λοστούς» καταγγέλλουν κάτοικοι
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς €10 ημερησίως
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή
Το Λιμενικό εντόπισε πάνω από 40 κιλά κοκαΐνης και 133 κιλά κάνναβης σε φορτηγό από Ιταλία
Είχε μετατρέψει τη μηχανή του σε υπηρεσιακή και έφερε πλαστό σήμα
Συνελήφθη ο δράστης - Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο ΚΑΤ
Η 45χρονη συνελήφθη και της επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα
Σύλληψη 33χρονου μετά από ελεγχόμενη παράδοση στο αεροδρόμιο
Τραυματίστηκε θανάσιμα από όχημα 32χρονης - Έρευνα της Τροχαίας Έδεσσας
Η Αστυνομία εξετάζει αν η 16χρονη επινόησε τη φίλη της για να μην κινήσει υποψίες πριν εξαφανιστεί
Τα ίχνη του είχαν χαθεί στις 24 Οκτωβρίου 2025
Χειροπέδες σε 48χρονο που επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά από ταχυδρομική εταιρεία
Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η διαδικασία - Προβολή του επίμαχου βίντεο
Ο 53χρονος έσωσε πολίτη πριν τον παρασύρουν τα τεράστια κύματα
Στο νοσοκομείο η ανήλικη
Επανεξετάζεται από μηδενική βάση - Στο εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος και η μητέρα της ανήλικης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.