- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δράμα: Χωρίς τις αισθήσεις του εντόπιστηκε ο ορειβάτης
Είχε πέσει σε χαράδρα μετά από επίθεση αρκούδας
Δράμα: Η ΕΜΑΚ εντόπισε τον δεύτερο ορειβάτη χωρίς τις αισθήσεις του - Σε δύσβατο σημείο
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ ο ορειβάτης που είχε πέσει σε χαράδρα στη Δράμα μετά από επίθεση αρκούδας.
Το πρωί της Τρίτης (10.6) ο δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιαόγλου, έκανε γνωστό ότι υπήρχε οπτική επαφή με τον αγνοούμενο ορειβάτη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη προσπάθεια να τον προσεγγίσουν. Άγνωστη παρέμενε η κατάσταση στην οποία βρισκόταν, με τις αναφορές των διασωστών στη Δράμα να κάνουν λόγο για δύσβατο σημείο με πυκνό φύλλωμα. «Ενδεχομένως να έχει πέσει σταδιακά» σημείωσε ο δήμαρχος Παρανεστίου. «Χθες το βράδυ είχαν σταματήσει στα 100 μ. Τον εντόπισαν. Μακάρι να είναι μόνο τραυματισμένος», είπε πει ο κ. Καγιαογλου. Τελικά, τα στελέχη της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του.
Δράμα: Το χρονικό της επίθεσης από την αρκούδα
Όπως αναφέρει το thestival, το παλαιό μαχητικό της ελληνικής αεροπορίας που είχε πέσει πριν από περίπου 77 χρόνια στο δάσος Φρακτού πήγαν να απολαύσουν δυο φίλοι οι οποίοι είναι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Δράμας όπως είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου.
Μαζί τους οι δύο φίλοι είχαν και τον σκύλο τους και όταν ανέβηκαν στο παρθένο δάσος του Φρακτού όρους τους επιτέθηκε η αρκούδα. Σύμφωνα με τον κ. Καγιάογλου, χρησιμοποίησαν εναντίον της το σπρέι πιπεριού που είχαν μαζί τους όμως εκείνη όρμησε κατά πάνω τους, με αποτέλεσμα ο ένας να πέσει στη βαθιά χαράδρα, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ανέβηκε σε ένα δέντρο.
«Δύο φίλοι που είναι και στον Σύλλογο Δρομέων Δράμας, ανέβηκαν στο Παρθένο Δάσος Φρακτού μαζί με έναν σκύλο και εκεί τους επιτέθηκε η αρκούδα. Είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού και το χρησιμοποίησαν για να τη σταματήσουν. Η αρκούδα τους όρμηξε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή. Ο ένας δεν έχει πάθει τίποτα, όμως ο δεύτερος έφυγε στον γκρεμό. Πρόκειται για έναν γκρεμό βάθους χιλίων μέτρων και δεν γνωρίζουμε που έχει φτάσει. Αν έχει σταματήσει κάπου. Δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι.
»Η περιοχή λέγεται Τζάκι Ρέμα. Οι δύο άνθρωποι πήγαν να επισκεφτούν ένα παλιό μαχητικό αεροπλάνο που έπεσε εκεί πριν από πολλά χρόνια και υπάρχει ως αξιοθέατο. Έχουν ανέβει δυνάμεις στην περιοχή για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν. Φίλοι τους, Πυροσβεστική, η εθελοντική ομάδα ΟΦΚΑΘ», είπε στο thestival.gr ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο γυναίκες φέρεται να μη φορούσαν ζώνη ασφαλείας
Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί
Ο θάνατος μπορεί να είναι σύντομος και απλός· η πορεία προς αυτόν όμως χρειάζεται τρυφερότητα, υποστήριξη και συντροφιά
Οι Αρχές των δικαστηρίων ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ
Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
«Του είπα ξέρω ότι τον φάγανε. Τον χτύπησαν!», είπε ο ψαράς
Έκτακτη διακοπή στην κεντρική αγορά της πόλης - Συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση
Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη
Την εξύβριζαν συστηματικά
Οι επιβαρυντικοί παράγοντες κινδύνου
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις - Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχεια
Η σχέση των Ελλήνων πολιτών με την ιδιωτικότητα
Δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Κλειστοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.